Konkurences padome ļauj «Cēsu alum» pirkt «Piebalgas alu»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Konkurences padome (KP) nolēmusi atļaut AS "Cēsu alus" iegūt izšķirošu ietekmi pār SIA "Piebalgas alu". KP nekonstatēja būtisku kaitējumu konkurencei, tāpēc lēma par darījuma atļaušanu, informēja padomē.

AS "Cēsu alus" pamatdarbība ir alus, bezalkoholisko un alkoholisko dzērienu ražošana, vairumtirdzniecība un mazumtirdzniecība. Savukārt SIA "Piebalgas alus" nodarbojas ar alus un kvasa ražošanu, kā arī to vairumtirdzniecību un mazumtirdzniecību.

Apvienošanās rezultātā tiek ietekmēts alus ražošanas un vairumtirdzniecības tirgus, alus vairumtirdzniecības tirgus turpmākai izplatīšanai viesnīcu, restorānu, bāru un kafejnīcu telpās (HoReCa) Latvijā, alus vairumtirdzniecības tirgus izplatīšanai citos mazumtirdzniecības kanālos Latvijā, alus mazumtirdzniecības tirgus, bezalkoholisko gāzēto dzērienu ražošanas un vairumtirdzniecības tirgus Latvijā, bezalkoholisko gāzēto dzērienu mazumtirdzniecības tirgus Latvijā un raudzēto dzērienu, tostarp sidra, vairumtirdzniecības tirgus Latvijā.

Izvērtējot uzņēmumu sniegto un KP rīcībā esošo informāciju, KP secina, ka apvienošanās rezultātā būtiski nemainīsies tirgus struktūra, nemazināsies konkurence

un neizveidosies vai nenostiprināsies dominējošais stāvoklis nevienā no tirgiem Latvijā, kuros darbojas apvienošanās dalībnieki. Tāpēc apvienošanās darījums ir atļaujams, norādīja KP.

KONTEKSTS:

Somijas koncerns "Olvi", kurā ietilpst "Cēsu alus", šā gada marta pirmajā pusē paziņoja, ka alus darītava "Cēsu alus" iegādāsies "Piebalgas alu". Plānots, ka “Piebalgas alus” strādās kā atsevišķa alus darītava, turpinot piedāvāt Latvijas alus tirgū tradicionālo alu, kas brūvēts, izmantojot vaļējo raudzēšanas tehnoloģiju un pašu audzētu unikālu raugu. 

“Piebalgas alus” dibinātājs Jānis Dūklavs izteicās, ka, lai spertu tālāku soli pretī nākotnes izrāvienam, alus darītavas dibinātāji un akcionāri ir pieņēmuši lēmumu piesaistīt jaunu stratēģisko investoru.

Darījuma noslēgšanai bija nepieciešama KP atļauja.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti