Konkurences padome atļauj «Baltcom» iegādāties «Dautkom TV»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Konkurences padome (KP) atļāvusi SIA “Baltcom” iegūt izšķirošu ietekmi pār Daugavpils televīzijas un interneta pakalpojumu sniedzēju SIA “Dautkom TV”. KP nekonstatēja būtisku kaitējumu konkurencei, tāpēc lēma par darījuma atļaušanu, paziņojumā medijiem informēja KP.

SIA “Baltcom” un SIA “Dautkom TV” ir telekomunikāciju uzņēmumi, kuru darbība pārklājas fiksētās balss telefonijas, ātrgaitas optiskā interneta un televīzijas mazumtirdzniecības pakalpojumu sniegšanā.

SIA “Baltcom” ietilpst SIA “Bite Latvija” uzņēmuma grupā, kurā darbojas arī SIA “All Media Latvia” grupas uzņēmumi, kas galvenokārt darbojas mediju jomā, tostarp sniedzot radio un televīzijas veidošanas un izplatīšanas pakalpojumus.

Apvienošanās rezultātā tiek ietekmēts balss telefonijas pakalpojumu, interneta pieslēguma un datu pārraides, kā arī televīzijas programmas izplatīšanas vairumtirdzniecības un mazumtirdzniecības tirgus Latvijā, norādīja KP.

Izvērtējot uzņēmuma sniegto un padomes rīcībā esošo informāciju, KP secina, ka šajos tirgos apvienošanās rezultātā būtiski nemainīsies tirgus struktūra, nemazināsies konkurence un neizveidosies vai nenostiprināsies dominējošais stāvoklis nevienā no ietekmētajiem tirgiem. Tāpēc apvienošanās darījums ir atļaujams.

KONTEKSTS:

Augustā tika parakstīts līgums par Daugavpils televīzijas un interneta pakalpojumu sniedzēja “Dautkom TV” pāriešanu telekomunikāciju uzņēmuma “Baltcom” īpašumā. Darījums, kas noticis 12. augustā, var stāties spēkā pēc Konkurences padomes atļaujas saņemšanas. Darījuma cenu un citus nosacījumus uzņēmums neatklāj, norādot uz konfidencialitāti.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti