Konfiscējot Centrāltirgū tonnu augļu, ogu un dārzeņu, VID tos nodod Zoo

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Otrdien, veicot pārbaudes Rīgas Centrāltirgū, Valsts ieņēmumu dienests (VID) konfiscēja 981 kilogramu ievesto augļu, dārzeņu un ogu, kurus nodeva Rīgas Zooloģiskajam dārzam.

25 pārbaudēs VID konstatēja, ka pārsvarā tiek tirgota nevis pašu izaudzētā lauksaimniecības produkcija, bet gan iepirktās preces, par kurām netika uzrādīti preču izcelsmes dokumenti.

Pārbaužu laikā VID inspektori veica kontrolpirkumus un pārbaudīja preču izcelsmi apliecinošus dokumentus, preču pavaddokumentu žurnālu, tirdzniecības vietā esošā elektroniskā kases aparāta lietošanas noteikumu ievērošanu. Kā arī to, vai ar tirdzniecības vietā nodarbinātajām personām ir noslēgtas darba attiecības un ir iesniegtas ziņas VID ne vēlāk kā vienu dienu pirms persona uzsāk darbu.

Dažādus pārkāpumus VID inspektori konstatēja visās 25 veiktajās pārbaudēs. Visbiežāk, veicot kontrolpirkumu, pirkums netika reģistrēts elektroniskajā kases aparātā, kases aparāts nemaz nebija uzstādīts vai arī tā lietošanā tika konstatēti dažādi pārkāpumi.

18 tirdzniecības vietās Centrāltirgū tika tirgota nezināmas izcelsmes ievesta produkcija, par kuru tās tirgotāji nevarēja uzrādīt izcelsmi apliecinošus dokumentus. Uzzinot, ka pircējs ir VID inspektors, pārdevēji atstāja tirdzniecības vietu un neatgriezās, neuzrādot preces pavaddokumentus. Tādējādi tika pieņemti lēmumi administratīvā pārkāpuma lietā par dārzeņu, ogu un augļu konfiskāciju.

Kopumā tika konfiscēts 981 kilograms augļu, ogu un dārzeņu, tajā skaitā, melones arbūzi, tomāti, plūmes, paprika, vīnogas, nektarīni, persiki un citi augļi. Šajā reizē konfiscētie dārzeņi, augļi un ogas tika nodoti Rīgas pašvaldības SIA „Rīgas Nacionālais zooloģiskais dārzs”.

Par konstatētajiem pārkāpumiem ir uzsākta lietvedība administratīvo pārkāpumu lietās un tiks piemēroti sodi saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksu.

VID regulāri veic šādas pārbaudes tirgos. 2012.gadā kopumā tirgos visā Latvijā ir veiktas 513 tematiskās pārbaudes, no kurām 470 tematiskajās pārbaudēs jeb 92 procentos ir konstatēti dažādi ar tirdzniecības noteikumu un darba tiesisko attiecību neievērošanu saistīti pārkāpumi. 2013.gada pirmajos septiņos mēnešos kopumā tirgos ir veiktas 418 tematiskās pārbaudes, pārkāpumus konstatējot 396 gadījumā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti