Konferencē diskutēs par līdzvērtības principu iedzīvināšanu Latvijas biznesa vidē

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Starptautiskā konferencē 12 Latvijas un ārvalstu uzņēmēji diskutēs par biznesa ieguvumiem, sekmējot līdzvērtīgu sieviešu un vīriešu pārstāvniecību. Tāpat plānots prezentēt jaunāko pētījumu par sieviešu un vīriešu īpatsvaru Latvijas lielajos uzņēmumos.

Eksperti skaidros faktorus, kas kavē un veicina sieviešu līdzdalības paaugstināšanos lielo uzņēmumu lēmējinstitūcijās Latvijā.

"Konferencē piedalīsies Latvijas un ārvalstu uzņēmēji un eksperti, kas, daloties ar savu pieredzi un ieteikumiem uzņēmumu nākotnes attīstībai, dalībniekiem sniegs ieskatu, kā, ieviešot iniciatīvas, kas vērstas uz abu dzimumu pārstāvju aktīvu iesaistīšanu, iespējams gūt pievienoto ekonomisko un sociālo vērtību biznesam un parādītu sekmīgu uzņēmumu veiksmes formulas," par konferenci "Ieguvums biznesam - līdzvērtība" stāsta Sabiedrības integrācijas fonda pārstāve Alda Sebre.

Viņa min skaitļus, ka Latvijas lielajos uzņēmumos pēdējo 6 gadu periodā valdēs vidēji bija 20% sieviešu un 80% vīriešu, savukārt padomēs vidēji bija 15% sieviešu un 85% vīriešu. No tā var secināt, ka sieviešu īpatsvars Latvijas lielo uzņēmumu valdēs ir mazāks, savukārt mazo un vidējo uzņēmumu kategorijā ir ievērojami augstāks.

Tāpat visiem interesentiem būs iespēja iepazīties ar dažādiem praktiskiem instrumentiem, ko uzņēmums var ieviest, lai dažādotu vadības komandas, uzzināt citās Eiropas valstīs īstenotās politikas un uzņēmumu iniciatīvas, kā arī diskutēt un kopīgi definēt rekomendācijas nākotnes darbībām Latvijā.

 

 

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti