Koncerna «Latvijas finiera» apgrozījums pērn sarucis par 2%

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Koncerna "Latvijas finieris" apgrozījums 2020. gadā bija 223,6 miljoni eiro, kas ir par 2% mazāk nekā gadu iepriekš, liecina uzņēmuma paziņojums medijiem.

Uzņēmuma darbību būtiski ietekmējusi COVID-19 pandēmijas radītā spriedze un neskaidrība globālajā tirdzniecībā. Pateicoties spējai nodrošināt pēc iespējas drošāku darba vidi koncerna rūpnīcās un strauji pielāgoties klientu vajadzībām, ražošanas apjoms 2020. gadā saglabājies iepriekšējā līmenī, bet koncerna EBITDA (peļņa pirms procentiem, nodokļiem, nolietojuma un amortizācijas) sasniedzis 33,4 miljonus eiro. Salīdzinājumam koncerna EBITDA 2019. gadā sasniedza 32,2 miljonus eiro.

"Latvijas finieris" pērn nodrošināja darbu vidēji 2440 cilvēkiem mēnesī, no kuriem 2062 strādāja koncerna Latvijas uzņēmumos, kur vidēji uz vienu strādājošo darbaspēka nodokļos (VSAOI un IIN) samaksāti 8866 eiro gadā. Kopumā koncerns Latvijā nodokļos un nodevās 2020. gadā samaksājis 21,4 miljonus eiro (ieskaitot 1,5 miljonus OIK), informēja uzņēmumā.

Ņemot vērā Covid-19 pandēmijas radīto nenoteiktību, tika rūpīgi pārvērtēti visi 2020. gadā iecerētie koncerna attīstības plāni, un pērn veiktās 15,6 miljonu eiro investīcijas galvenokārt vērstas uz iesākto projektu pabeigšanu.

Piemēram, noslēdzot darbus pie betulīna ieguves pilotrūpnīcas un Bolderājas rūpnieciskā mezgla pieslēguma augstsprieguma tīklam. Šogad “Latvijas finieris” attīstībā plāno investēt 27 miljonus eiro.

"Kaut gan situācija pasaules tirgos joprojām vērtējama kā sarežģīta, "Latvijas finiera" vadība nākotnē raugās ar pārliecību. Ražošanas un eksporta stabilitāti ilgtermiņā nodrošina tirgus diversifikācija, savukārt ieguldījumi pētniecībā un produktu attīstībā garantē labvēlīgu eksporta dinamiku augstas pievienotās vērtības produktu segmentos. Protams, ekonomiskās situācijas attīstība gan Latvijā, gan pasaulē kopumā būs atkarīga no katras nācijas spējas apturēt Covid-19 pandēmiju. Lai to panāktu, būtisks ir katrs individuālais lēmums – izšķirties par labu vakcinācijai,"  teikts kompānijas paziņojumā.

KONTEKSTS:

Koncerna "Latvijas finieris" pamatdarbība ir bērza saplākšņa ražošana, pārdošana, produktu attīstība un saistīto pakalpojumu sniegšana klientiem. Citi nozīmīgākie koncerna darbības veidi ir plātņu materiālu tirdzniecība, mežsaimniecība un mežizstrāde, kā arī sintētisko sveķu un fenola filmu ražošana. "Latvijas finieris" eksportē aptuveni 95% no saražotā saplākšņa, ko pārdod vairāk nekā 60 valstīs, nozīmīgākās – Lielbritānija, Vācija, Francija, Itālija, Nīderlande.

Bērza saplāksni izmanto dažādās jomās: celtniecībā – iekšējām un ārējām sienām, grīdām, sastatnēm, platformām, betonēšanas veidņiem; transporta industrijā – treileru, autobusu un mikroautobusu grīdām, treileru sienu un griestu apšuvumam; kuģu būvē.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti