Konceptuāli atbalsta akcīzes nodokļa palielināšanu alkoholam

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Saeima ceturtdien konceptuāli atbalstīja akcīzes nodokļa palielināšanu alkoholiskajiem dzērieniem, kas paredz līdzšinējo likmi no 3,10 eiro par 100 litriem alus palielināt līdz 4,4 eiro, bet vīnam no 64,03 līdz 78 eiro.

Toties raudzētiem dzērieniem akcīzes nodokļa likmi paredzēts diferencēt. Dzērieniem ar absolūtā spirta saturu līdz sešiem tilpumprocentiem plānots noteikt likmi 39 eiro, ar absolūtā spirta saturu virs sešiem tilpumprocentiem domāts noteikt likmi 39 eiro, bet ar absolūtā spirta saturu virs sešiem sešiem tilpumprocentiem - 78 eiro par 100 litriem. Patlaban nodokļa likme raudzētajiem dzērieniem ir 64,03 eiro oar 100 litriem,.

Saeima ir iecerējusi, ka papildu ieņēmumi no palielinātās akcīzes nodokļa likmes būs veltīti brīvpusdienu nodrošināšanai 4.klašu skolēniem.

Likumprojektā arī domāts nodokļa likmi palielināt starpproduktiem - par 100 litriem dzēriena ar absolūta spirta saturu līdz 15 tilpumprocentiem nodokļa likmi no līdzšinējiem 64,03 eiro plānots palielināt līdz 78 eiro, bet ar spirta saturu virs 15 tilpumprocentiem - no 99,06 līdz 123 eiro.

Citiem alkoholiskajiem dzērieniem grozījumu autori akcīzes nodokļa likmi rosina pauagstināt līdz 1385 eiro par 100 litriem absolūtā spirta. Patlaban nodokļa likme ir 1337,50 eiro.

Likmi pakāpeniski palielinās, sākot ar 1.jūliju.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti