Komercbanku asociācija: Par Trampa ievēlēšanas ietekmi uz finanšu tirgiem pagaidām spriest pāragri

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Daļa finanšu tirgu uz ziņu par Republikāņu partijas kandidāta Donalda Trampa uzsvaru ASV prezidenta vēlēšanās reaģējuši visai vētraini, taču pagaidām ir pāragri spriest par to, kāda būs Trampa ievēlēšanas ilgtermiņa ietekme

Tā, komentējot Trampa uzvaras ASV prezidenta vēlēšanās ietekmi uz pasaules un pastarpināti arī Latvijas ieguldītājiem, saka Latvijas Komercbanku asociācijas (LKA) Ieguldījumu pārvaldes sabiedrību komitejas vadītājs Uldis Upenieks.

Viņš uzsver, ka Latvijā strādājošie pensiju fondi Ziemeļamerikā izvietojuši pavisam nelielu daļu valsts fondēto pensiju sistēmā ieguldīto līdzekļu. Šā gada 3. ceturksnī Ziemeļamerikā ieguldīto līdzekļu apjoms gan nedaudz pieaudzis.

Upenieks uzskata, ka liela daļa no Trampa paziņojumiem vērtējami kā priekšvēlēšanu retorika un tādēļ pāragri spriest par viņa politikas ietekmi uz finanšu tirgiem ilgākā termiņā.

Komercbanku asociācija: Par Trampa ievēlēšanas ietekmi uz finanšu tirgiem pagaidām spriest pāragri
00:00 / 00:39
Lejuplādēt

"Paskatīsimies tālāk, kas notiek. Tas ir viens. Otrkārt, nevajag aizmirst, ka ASV nav monarhija tādā izpratnē, ka prezidents nosaka visu," teica Upenieks.

Viņš teica, ka pašreiz vērojama vairāk emocionāla reakcija uz ASV prezidenta vēlēšanu rezultātu. "Pagaidīsim, lai tās emocijas norimst. [..] Un paskatīsimies, kas notiek reāli un tad attiecīgi arī rīkosimies," teica LKA pārstāvis.

Eksperti trešdienas notikumus valūtu, akciju un energoresursu tirgos pēc tam, kad par ASV prezidenta vēlēšanu uzvarētāju tika pasludināts republikāņu kandidāts Donalds Tramps, nodēvēja par spēcīgāko šoku finanšu tirgiem kopš Lielbritānijas balsojuma par izstāšanos no Eiropas Savienības.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti