Rīta Panorāma

Telefonintervija ar Pēteri Druķi

Rīta Panorāma

Top dziesmu spēle "Muļķe sirds"

Telefonintervija ar Gaidi Bērziņu

Komercbanku asociācija: Maksātnespējas administratori būtu jāieceļ kreditoriem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Maksātnespējas administratori būtu jāieceļ kreditoriem, nevis tiem jābūt ieceltiem no kādas „mistiskas rindas”, intervijā Latvijas Radio otrdienas, 7.jūnija rītā sacīja Latvijas Komercbanku asociācijas vadītājs Mārtiņš Bičevskis.

Turklāt, viņš norādīja, vēl pirms maksātnespējas procesa sākšanas šīs nozares vai procesa dalībnieku vidū jau ir notikušas nepieņemamas sarunas par to, kā attiecīgajā maksātnespējas lietā rīkoties.

Bičevskis argumentēja, ka kreditoriem būtu jābūt tiesībām izvēlēties kādas profesionalitātes un kādas reputācijas cilvēkiem būtu tiesības pārvaldīt maksātnespējas procesu.

Viņš arī neslēpa, ka visai nozarei ir nepieciešamas krasas un radikālas pārmaiņas. „Tieši tāpēc, ka šai nozarei ir lielas reputācijas problēmas, atrisinājums ir sistēmas pārskatīšana,” pauda Bičevskis. Tādējādi, viņaprāt, ir ne tikai jāļauj kreditoriem izvēlēties administratoru, bet arī jāpārsertificē visi administratori. Tas būtu jādara komisijai, kurā būtu gana zinoši un reputācijas ziņā augstu vērtējami cilvēki.

Arī Ārvalstu investoru padomes Latvijā izpilddirektors Ģirts Greiškalns piektdien, 3.jūnijā, asi kritizēja maksātnespējas administrēšanas sistēmu Latvijā, salīdzinot to ar organizēto noziedzību.

Jau ziņots, ka uz problēmām maksātnespējas administrēšanas jomā jau ilgstoši norāda ārvalstu investori. Izskanēja, ka uzņēmumi arī izmanto maksātnespējas procesu, lai izvairītos no nodokļu uzrēķiniem, runāts arī par gadījumiem, kad maksātnespēju administratoru un tiesu darbības dēļ īstie kreditori nespēj atgūt līdzekļus.

Arī tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs (Nacionālā apvienība) atzinis, ka maksātnespējas administratori pamanījušies apiet likumā iestrādāto nejaušības principu un tikt pie ''pareizām lietām''.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti