Kokrūpnieki sagaida eksporta kritumu pēc Lielbritānijas izstāšanās balsojuma

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Pēc Lielbritānijas izstāšanās balsojuma mūsu kokrūpnieki sagaida eksporta kritumu.

Latvijas kokrūpniecības eksports uz Lielbritāniju pērn bija 390 miljonu eiro vērts, un tas  bija par 61 miljonu eiro vairāk nekā gadu iepriekš. Savukārt pirmajos četros šā gada mēnešos eksporta vērtība bija sasniegusi jau 132 miljonus eiro, liecina Kokrūpniecības federācijas aplēses. Organizācijas izpilddirektors Kristaps Klauss prognozē, ka Lielbritānijas izstāšanās no Eiropas Savienības (ES) radīs būvniecības apsīkumu, kam savukārt vismaz uz neziņas laiku sekos arī eksporta kritums. Klauss norāda, ka britu lēmums nepatīk nedz Latvijas, nedz arī pašiem britu kokrūpniekiem.

"Protams, ka uzreiz mēs varam novērtēt britu mārciņas kritumu, kas mums ir negatīvi, jo liela daļa līgumu ar šo valsti mums slēgti britu mārciņās. Tas nozīmē, ka par to pašu produktu mēs saņemsim mazāk naudas," norāda Klauss.

"Ja runājam par īstermiņu, tad, man liekas, jāievelk elpa un kāda nedēļa jānogaida, lai norimst spekulācijas, jo mūsu nozare nav tā, kas spējīga pelnīt haosā. Mūsu nozarē ir svarīga stabilitāte un ilgtermiņa redzējums," turpina Klauss.

Klauss atzīst, ka nepatīkami pārsteidzis Lielbritānijas izstāšanās kampaņas līderu apjukums, jo viņi nepauž skaidru vīziju par to, ko viņi tagad iesāks.

Jau ziņots, ka Lielbritānijas pilsoņu vairākums ceturtdien, 23.jūnijā, notikušajā vēsturiskajā referendumā izšķīrās par Apvienotās Karalistes izstāšanos no ES. "Brexit" atbalstīja 51,9%, pret bija 48,1% balstiesīgo iedzīvotāju.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti