Kokrūpniecības nozarei šogad izdevies strādāt veiksmīgāk, nekā prognozēts

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Latvijas vienas no vadošajām nozarēm – kokrūpniecības – darbības rezultāti šogad kopumā ir izrādījušies labāki, nekā nozare to bija prognozējusi, tā, raksturojot situāciju, uzsver Latvijas Kokrūpniecības federācijas izpilddirektors Kristaps Klauss.

Centrālās statistikas apkopotie dati liecina, ka arī oktobrī kokrūpniecība ir turpinājusi stabilu izaugsmi, un tās ražošanas apjomi pret iepriekšējo gadu ir palielinājušies par 2,2 %.

Klauss skaidroja, ka par spīti ārējos tirgos vērojamajiem, negaidītajiem satricinājumiem, nozarei palīdzējusi iepriekš veiktā darbības plānošana un piesardzība:

“Mēs neliekam rozā brilles, kad mēs skatāmies uz nākotni.

Kristaps Klauss: Kokrūpnieki ir slaveni ar to, ka esam pesimistiskāki
00:00 / 00:36
Lejuplādēt

Iespējams, kokrūpnieki ir pat slaveni ar to, ka esam pesimistiskāki, nekā mums it kā vajadzētu būt. Mēs vienmēr sagaidām, ka būs ļaunāk, gada sākumā izstāstām, cik mums būs bēdīgi, arī šī gada sākumā mēs prognozējām, ka mums neizdosies neko būtiski kāpināt, bet mums izdevās kāpināt. Bet šogad mums ir arī notikušas arī daudzas „jautrības”, kā “Brexit”, Ēģiptes stāsti un viss pārējais.

Jebkurā gadījumā, ja tu gatavojies grūtībām - un mēs objektīvi tām gatavojāmies -, tajā brīdī, kad tās pienāk, mēs esam objektīvi gatavāki nekā tad, ja nebūtu gatavojušies. Tad mēs būtu vīlušies, un tad sajūta būtu pavisam slikta,” saka Klauss.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti