Kokrūpniecības federācija: Nozare pašlaik dzīvo kā uz pulvermucas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Lai arī kopumā kokrūpniecības nozarei šogad, salīdzinot ar pagājušo gadu, ir pat vērojama izaugsme, “dzīvojam kā uz pulvermucas”, jo priekšā ir daudz nezināmo – iespējamais Covid-19 otrais vilnis, mizgrauža draudi un “Brexit” bez vienošanās par tirdzniecības nosacījumiem, LTV “Rīta panorāmai” atzina Latvijas Kokrūpniecības federācijas vadītājs Kristaps Klauss.

Viņš atzina, ka skaitļu izteiksme šis gads ir daudz labāks, nekā prognozēts, piemēram, jūlijā, salīdzinot ar pagājušā gada jūliju, vērojama pat padsmit procentu izaugsme. Klauss gan skaidroja, ka pagājušajā gadā bija vērojama lejupslīde, tāpēc salīdzinājums ir ar zemo punktu.

Lielākoties nozare produkciju eksportē uz Eiropas valstīm, Koreju, Japānu, Ķīnu, bet aptuveni piektdaļa produkcijas tiek eksportēta uz Lielbritāniju, tāpēc iespējamās neskaidrības tirdzniecībā ar šo valsti rada bažas.   

"Nevarētu teikt, ka būtu krīze, bet nevarētu arī teikt, ka būtu garlaicīgi," situāciju nozarē raksturoja Klauss.

Klauss arī stāstīja, ka Covid-19 krīzes laikā nozare izmantoja dīkstāves pabalstus, bet ne masveidā, jo situācija tomēr izveidojās labāka, nekā bija gaidīts.  

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti