Dienas ziņas

Daugavpils teātrī pirmizrāde latgaliski

Dienas ziņas

Sigulda sagaida Dukurus

Kocēnu novadā skaidru naudu var izņemt pašvaldībā

Kocēnu novadā skaidru naudu var izņemt pašvaldībā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Latvijā joprojām netrūkst lauku teritoriju, kur iedzīvotājiem, lai tiktu pie skaidras naudas, nākas mērot pat vairākus desmitus kilometru līdz tuvākajam bankomātam. Arī Kocēnu novadā darbojas tikai viens bankomāts Kocēnu centrā. Tāpēc, lai arī pārējo pagastu iedzīvotājiem būtu iespējams tuvāk dzīvesvietai saņemt skaidru naudu, Kocēnu novada dome jau pirms diviem gadiem ieviesusi elektronisko norēķinu sistēmu, kas iedzīvotājiem no pašvaldības kases ļauj izņemt arī skaidru naudu.

Kocēnu novada domes finanšu direktore Svetlana Greka uzsver - pagaidām šis pakalpojums tikai daļēji atrisina bankomātu trūkumu lauku pagastos, jo naudas izmaksas iespējas ir atkarīgas no tā, cik daudz skaidras naudas ir pieejams pašvaldības klientu apkalpošanas centru kasēs.

Naudas izmaksas pakalpojums Kocēnu novadā ir pieejams 6 norēķinu punktos. Visvairāk šo iespēju izmanto cilvēki Zilajākalnā.

„Vairāk ņem, kā agrāk bija latos, - tā no 20 līdz 50 latu apmērā. Ir arī kas izņem tikai piecus. Tieši var saprast, ka vajag sīknaudu. Pagaidām nauda ir pietikusi kasē, nav tā, ka nāk daudzi un uzreiz,” novērojusi  Zilākalna pagasta pārvaldes kasiere Daina Maņihina.

Skaidru naudu ar pašvaldības starpniecību no sava konta visbiežāk vēloties izņemto cilvēki, kas ikdienā strādā Zilajākalnā, kā arī pensionāri.

Kocēnu novada sniegto pakalpojumu pozitīvi vērtē Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā (VARAM), uzverot ka šo pieredzi varētu pārņemt arī citas novadu pašvaldības, kur ir problēmas ar bankomātu pieejamību.

„Mēs redzam to kā alternatīvu tajās vietās pašvaldībās, kur nav pieejami banku filiāļu pakalpojumu, kur nav bankomātu,” norāda Laura Anteina, VARAM Reģionālās ekonomikas nodaļas vadītāja.

Līdz šim pieredzi, kā Kocēnu novadā darbojas elektroniskā norēķinu sistēma, smēlušies kolēģi no Raunas, Priekuļu un Krustpils novadiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti