Koalīcijas padome lems par «Latvijas Gāzes» akcijām

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Koalīcijas padome pirmdien, 28. aprīlī, lemt par tālāko rīcību attiecībā uz Latvijas dabas gāzes apgādes kompānijas "Latvijas Gāze" akcijām.

47,2% - tik liela "Latvijas Gāzes" akciju pakete pieder kompānijai "E.ON", tāpēc, iegādājoties tai piederošās akcijas, Latvijas valsts kļūtu par uzņēmuma lielāko akcionāru. Tomēr daudzi eksperti apšauba, vai, iegādājoties akcijas, Latvija spēs arī kontrolēt uzņēmuma darbību, jo uzņēmums gāzi saņem tikai no viena avota - Krievijas, un uzņēmuma gāzes piegādātāji "Itera Latvija" un "Gazprom" kopumā savās rokās joprojām paturēs 50% akciju.

Bez tam, kļūstot par akcionāru, valsts kļūs līdzatbildīga arī par "Latvijas Gāzei" nepieciešamajām nākotnes investīcijām un arī darbības rezultātiem, kurus nākotnē var ietekmēt stagnējošais dabasgāzes patēriņš.

Tomēr atsevišķi eksperti uzskata, ka "Latvijas Gāze" ir stratēģiski pārāk nozīmīgs uzņēmums, lai valsts bez rūpīgas risku izvērtēšanas atteiktos no jebkādas ietekmes tajā.

Kā jau ziņots, viens no uzņēmuma akcionāriem, energokompānija "E.ON" ir paziņojusi par nodomiem pārdot sev piederošās akcijas, kā arī izteikusi piedāvājumu Latvijas valstij, sagaidot no tās atbildi par tālākajiem plāniem līdz 2. maijam. Viedokļi par to, kā valstij būtu jārīkojas, ir pretrunīgi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti