Koalīcija vienojas par nākamā gada budžetu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Koalīcijas partijām izdevies vienoties par nākamā gada budžetu, panākot vienprātību par diviem no trīs būtiskajiem jautājumiem.

Viens no jautājumiem, par kuriem panākta vienošanās, ir demogrāfijas jautājums – pabalstiem jaunajiem vecākiem.

Tāpat koalīcija piekritusi Reformu partijas piedāvājumam par ostu nodevām valstij. Ostas valsts budžetā maksās līdzvērtīgi tam, ko tās iemaksā pašvaldību budžetos. Premjers gan norādīja, ka Satiksmes ministrijai kopā ar Ekonomikas ministriju jāizstrādā modelis, kā nodevas tiks administrētas.

Savukārt galīgās vienošanās koalīcijā nav par termiņuzturēšanās atļaujām par nekustamajiem īpašumiem, tomēr Nacionālā apvienība solījusi nebremzēt budžeta virzīšanu. Apvienības pārstāvis Roberts Zīle pēc koalīcijas padomes sēdes bija cerīgs, ka kompromisu un vienošanos izdosies atrast.

Iepriekš ziņots, ka premjera piedāvājums attiecībā uz termiņuzturēšanās atļaujām bija ierobežot tās līdz 900 darījumiem 2014. gadā. Nacionālā apvienība šādam piedāvājumam gan nepiekrita.

Koalīcijas partiju pārstāvji pauda gandarījumu par vienošanos.

Pie partijām nepiederoši Saeimas deputāti koalīcijas sēdē nepiedalījās, un joprojām atklāts jautājums, vai viņi atbalstīs ostu nodevu.

Paredzēts, ka otrdien, 1. oktobrī, valdības izstrādātais budžets tiks nodots Saeimā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti