Koalīcija vienojas par īpašuma vērtību uzturēšanās atļauju iegūšanai ārzemniekiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Koalīcijas partijas pirmdien vienojušās, ka termiņuzturēšanās atļaujas piešķirs ārzemniekiem, ja nekustamais īpašums iegādāts vismaz par 250 tūkstošiem eiro, žurnālistiem pastāstīja Ministru prezidente Laimdota Straujuma ("Vienotība").

Par grozījumiem Imigrācijas likumā, kas paredz kvotu ieviešanu, lai ierobežotu termiņuzturēšanās atļauju izsniegšanu ārvalstniekiem apmaiņā pret nekustamā īpašuma iegādi, trešdien turpinās lemt Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijā.

Koalīcijas partijas arī vienojušās atteikties no ieceres piešķirt uzturēšanās atļauju, ja valsts budžetā iemaksāti 50 tūkstoši eiro.

Savukārt par laiku, kad likuma grozījumiem jāstājas spēkā, koalīcijas partijām ir dažādi viedokļi. Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) uzskata, ka termiņuzturēšanās atļauju nosacījumi jāpiemēro no nākamā gada 1.janvāra. Tajā pašā laikā pārējās koalīcijas partijas ir par grozījumu stāšanos spēkā jau šogad. Valdību veidojošās partijas vēl nav panākušas vienošanos arī par pirmreizēju uzturēšanās atļauju kvotu.

Jau ziņots, ka prezidents grozījumus Imigrācijas likumā nodeva Saeimai atpakaļ, jo tie ir pretrunīgi un pēc būtības zaudējot grozījumu veikšanas jēgu.

Nacionālā apvienība aktīvi iestājās par uzturēšanās atļauju izsniegšanas apmēra samazināšanu, iepriekš piedraudot neatbalstīt nākamā gada budžeta projekta pieņemšanu Saeimā. Izmaiņām vajadzēja stāties spēkā 2014.gada 1.janvārī.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti