Koalīcija vienojas par 32 miljoniem eiro lielākiem pabalstiem daudzbērnu ģimenēm

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Valdošās koalīcijas partneri panākuši vienošanos nākamgad 32 miljonus eiro novirzīt ģimenes valsts pabalsta palielināšanai daudzbērnu ģimenēm.

Nākamā gada budžeta veidošanas procesā nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) uzstāja, ka ir jāparedz atbalsts 100 eiro apmērā mēnesī par trešo un katru nākamo bērnu ar nosacījumu, ka vismaz trīs bērni ir vecumā līdz 19 gadiem.

VL-TB/LNNK līdzpriekšsēdētājs Raivis Dzintars pēc koalīcijas partiju sanāksmes uzsvēra, ka ir panākta vienošanās "trešā bērna" politikai novirzīt 32 miljonus eiro. To, kāds precīzi būs pabalsta palielinājums, varēs pateikt pēc precīzākiem aprēķiniem. Tomēr Dzintars pauda viedokli, ka

šo līdzekļu varētu būt pietiekami, lai palielinātu pabalstus līdz 100 eiro par trešo un katru nākamo bērnu.

Imants Parādnieks par "trešā bērna" politiku
00:00 / 00:35
Lejuplādēt

Gandarījumu par panākto vienošanos pēc sarunām pauda Nacionālās apvienības valdes loceklis Imants Parādnieks: “Politiski faktiski vienošanos esam panākuši. Vismaz sākotnēji ir iezīmēts [pabalsta apmērs]: viens bērns ir 15 eiro, par otru ir 35 eiro un par trešo ir 100, kas kopā trīs bērnu ģimenei dod atbalstu 150 eiro apmērā. Un būtiski, ka šīs reformas rezultātā mēs nodrošināsim ar šo ģimenes valsts pabalstu arī tos bērnu vecākus, kuri ir izvēlējušies profesionāli tehnisko vai arodskolu, kultūras iestādes pēc devītās klases, kuri šobrīd nesaņem ģimenes valsts pabalstu, kas ir 15 661 bērns.”

Tikmēr Labklājības ministrija sākusi rēķināt, vai ar 32 miljoniem eiro pietiek, lai palielinātu pabalstu par trešo bērnu jau no nākamā gada sākuma vai arī vēlāk.

Līdz ar to izmaiņas varētu nenotikt no 1.janvāra.

Lai rastu papildu līdzekļus, ko piešķirt jaunām iniciatīvām, koalīcija nolēma atlikt Liepājas cietuma būvniecību - no 2020.gada uz diviem gadiem.

Kā ziņots, pagājušajā nedēļā koalīcijas partneri iepriekš nespēja vienoties par nākamā gada budžetu, jo nacionālā apvienība demogrāfijas jautājumu risināšanai prasīja ap 85 miljoniem eiro. Tomēr fiskālā telpa nākamgad kopumā ir 80 miljoni eiro. Finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (Zaļo un zemnieku savienība) iepriekš atzina, ka nākamgad demogrāfijas pasākumiem varētu novirzīt 12 miljonus eiro.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti