Koalīcija vēl neizlemj visos veikalos atļaut tirdzniecību klātienē

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Koalīcija vēl nav izlēmusi mainīt Covid-19 ierobežojumus un atļaut klātienes tirdzniecību visos veikalos. To pirmdien pēc koalīcijas partneru tikšanās pavēstīja Saeimas deputāts Raivis Dzintars (Nacionālā apvienība).

Kopš 8. februāra pārtikas un higiēnas preču veikalos, kuru sortimentā ir vismaz 70% attiecīgo produktu, iespējams iegādāties visu sortimentu. Koalīcijas sadarbības sanāksmē pirmdien apsprieda Ekonomikas ministrijas rosinājumu par iespēju ar papildus epidemioloģiskās drošības prasībām atsākt tirdzniecību klātienē visos veikalos.

Nacionālā apvienība rosināja premjeru un koalīciju nodrošināt vienlīdzīgas iespējas visiem mazumtirgotājiem, vienlaikus mazinot arī cilvēku drūzmēšanos veikalos.

Dzintars skaidroja, ka pēc frakcijas konsultācijām ar epidemiologiem vairākkārt ir kļuvis skaidrs, ka apstākļos, kad tiek tirgotas visas preces, nav epidemioloģiska pamata sašaurināt to veikalu loku, kas tās var tirgot.

Ekonomikas ministrs Jānis Vitenbergs ("KPV LV") sacīja, ka, ļaujot strādāt visiem komersantiem, būtu vienādi konkurences apstākļi. Tas varētu arī mazināt rindas pie veikaliem, jo būtu iespēja preces iegādāties dažādos veikalos.

Saeimas deputāts Dzintars pauda, ka, ņemot vērā pašreizējo epidemioloģisko situāciju valstī un speciālistu ieteikumus, tad nav “objektīvu argumentu”, lai saglabātu pašreizējos tirdzniecības ierobežojumus, kas pakļauj tirgotājus negodīgai konkurencei. 

Tāpat deputāts atklāja, ka koalīcijas partneri otrdien neizlēma par piedāvāto priekšlikumu, taču viņš pauda cerību, ka diskusija turpināsies. 

KONTEKSTS:

No pirmdienas, 8. februāra, atsevišķos veikalos, proti, pārtikas un higiēnas preču veikalos var iegādāties visas preces un darbojas grāmatnīcas. Vienlaikus tirdzniecības vietās pastiprināti epidemioloģiskās drošības noteikumi, kas veido rindas pie ieejām. Latvijas Tirgotāju asociācija norādīja, ka nav mierā ar jaunajiem noteikumiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti