Koalīcijā konceptuāls atbalsts Latvijas Bankas un FKTK apvienošanas plānam

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Koalīcijas partneri pirmdien, 5. oktobrī, uzklausījuši Latvijas Bankas prezidentu Mārtiņu Kazāku un Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) vadītāju Santu Purgaili par abu iestāžu apvienošanu. Abu iestāžu apvienošanas termiņi un norise ir skaidri, pavēstīja “Attīstībai/Par!” Saeimas frakcijas vadītājs Daniels Pavļuts.

“Šodienas sanāksme tiešām ieviesa skaidrību šajā jautājumā, es tiešām esmu priecīgs, ka visas koalīcijas partijas pauda atbalstu Mārtiņa Kazāka un Santas Purgailes redzējumam.

Viņi ir vienojušies, ka abu iestāžu apvienošana notiks trīs gadu laikā, kā arī par to, kāds būs pārvaldes modelis,” sacīja Pavļuts.

Daniels Pavļuts: Par FKTK un Latvijas Bankas apvienošanu
00:00 / 00:57
Lejuplādēt

“Tiks apvienota Latvijas Bankas valde un padome, samazinot pārvaldības līmeņu skaitu un izdevumus. Apvienotā abu iestāžu pārvalde būs ''liesāka'', bet nemazināsies veicamo funkciju loks, tostarp banku uzraudzībā. Es domāju, ka tās ir labas ziņas, ka šī reforma iet uz priekšu. Atliek strādāt pie konkrētajiem likumprojektiem un izdiskutēt atlikušās detaļas,” pauda Pavļuts.

KONTEKSTS:

Līdz 2001. gadam banku sektora uzraudzība jau bija Latvijas Bankas kompetencē. Tas mainījās 2001. gadā, kad Latvijas Bankai šī funkcija tika noņemta un tika izveidota FKTK. Finanšu ministrijai (FM) bija uzdots vērtēt iespējas komisiju apvienot ar Latvijas Banku – būtībā veikt atgriezenisku darbību. Un šogad maijā FM paziņoja, ka rosina FKTK pievienot centrālajai bankai.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti