Krustpunktā

Diskusija: Bankās ievērojami jāsamazina nerezidentu naudas apjoms. Kā to izdarīt?

Krustpunktā

Pensijas. Kā nodrošināt cilvēka cienīgu iztiku pensionāriem un invalīdiem

KNAB vadītājs Jēkabs Straume: Lai vēlēšanas Latvijā būtu caurskatāmas, sadarbosies arī FB

KNAB lieta par ZZS un Sudrabas partijas finansēšanu «nedaudz iestrēgusi»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) 2016.gada rudenī sāktā lieta par partiju finansēšanas pārkāpumiem, saistībā ar kuru notika kratīšanas Zaļo un Zemnieku savienības pārstāvja, Jūrmalas mēra Gata Trukšņa kabinetā un partijas “No sirds Latvijai” birojā, “nedaudz iestrēgusi”, Latvijas Radio raidījumā “Krustpunktā” atzina KNAB priekšnieks Jēkabs Straume.

Viņš skaidroja, ka birojs joprojām gaida atbildi uz tiesiskās palīdzības lūgumu. Straume gan nenosauca, no kuras valsts atbilde tiek gaidīta.

Zinot, ka atbildes vēl nav, izmeklēšanas darbības šajā lietā ir minimālās, tāpēc lieta iekavējās, un iepriekš izteiktās prognozes, ka lietu varētu nodot kriminālvajāšanai 2017.gada beigās vai 2018.gada sākumā, bija pārāk optimistiskas, atzina Straume.

KONTEKSTS:

KNAB izmeklēšanā ir lieta par iespējamu nelikumīgu partiju finansēšanas organizēšanu un pieņemšanu. Iespējami pārkāpumi saistīti ar nelikumīgu finansējumu Zaļo un Zemnieku savienībai un “No sirds Latvijai”,  atklāja toreizējais biroja vadītājs Jaroslavs Streļčenoks.

Šajā lietā notika kratīšana Jūrmalas mēra kabinetā un dzīvesvietā. Šajā lietā tika aizturētas četras personas – Truksnis, kuram gan kratīšanas laikā kļuva slikti, un viņš tika nogādāts slimnīcā, uzņēmējs Jūlijs Krūmiņš,  bijušais “Parex bankas” viceprezidents Jorens Raitums, kurš rūpējies par Krūmiņa finanšu darījumiem un saistīts arī ar Ingūnas Sudrabas vadīto partiju "No sirds Latvijai" (NSL) un vēl kāda persona. Kratīšana notika arī NSL birojā. Sudraba noraidīja, ka partija būtu saņēmusi kādus nelikumīgus maksājumus no uzņēmēja Krūmiņa.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti