KM prioritāte nākamā gada budžetā būs kultūras telpas attīstība

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Kultūras ministrijas (KM) nākamā gada budžetā prioritāte būs kultūras telpas attīstība, tai ministrija prasa visvairāk naudas, aģentūrai BNS pavēstīja Kultūras ministrijas sabiedrisko attiecību speciāliste Iveta Bērziņa-Bebriša.

Nākamajam gadam ministrijas varēs sadalīt papildu 69 miljonus latu.

KM norādījusi, ka kultūras telpas attīstībai no nākamā gada budžeta nepieciešami 23,15 miljoni latu.

Ministrija iesniegusi četras prioritātes, trīs no tām ir jaunās politikas iniciatīvas, bet viena domāta kapacitātes stiprināšanai.

Kultūras telpas attīstībai prasīs visvairāk finansējuma, jo nauda nepieciešama gan kultūras mantojumam, kultūrizglītībai, Valsts Kultūrkapitāla fondam un citām nozarēm. Par otro prioritāti ministrija izvirzījusi nacionālās identitātes, pilsoniskās sabiedrības un diasporas atbalstu. Tam vajadzīgi 3,13 miljoni latu.

Starptautiskajai sadarbība, kas notiek kopā ar Ārlietu ministriju, KM norādījusi, ka nepieciešami 1,64 miljoni latu. Bet administratīvās kapacitātes stiprināšanas pasākumiem - 11,85 miljonus latu.

KM apzinoties, ka prasītais finansējums visām četram iniciatīvām kopumā ir ļoti liels, tomēr visas prioritātes esot ļoti svarīgas un nepieciešamas kultūras attīstībai.

Pēc otrdienas valdības sēdes, kurā lēma par nākamā gada budžeta sadalījumu, KM valsts sekretāra vietniece Elita Turka sacīja, ka ir pozitīvi noskaņota, jo Finanšu ministrija detalizēti skaidrojusi prognozētos ienākumus un izdevumus. KM darbiniekiem radusies pārliecība, ka kultūra beidzot ir novērtēta.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti