Rīta Panorāma

Intervija ar Kristīni Černaju- Mežmali par "PNB banka" noguldījumu izmaksu mehānismu

Rīta Panorāma

Roņu skaits apliecina Temzas atdzimšanu

Intervija ar kultūras ministru Nauri Puntuli

KM prioritāte budžetā – 14 miljoni eiro algu celšanai nozarē strādājošajiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Kultūras ministrijas (KM) prioritāte nākamā gada valsts budžeta izstrādē ir atalgojuma celšana nozarē strādājošajiem, kam ministrija pieprasījusi 14 miljonus eiro, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" atzina kultūras ministrs Nauris Puntulis (Nacionālā apvienība).

Ministrs atzina, ka, raugoties uz nākamā gada budžetu, pieprasītā summa alga celšanai nozarē strādājošajiem "nav vienkārši dabūnama". "Esmu apņēmības pilns un cīnīšos ar to," teica ministrs, norādot, ka tāpat būtu jāpalielina finansiālais atbalsts Valsts kultūrkapitāla fondam un nevalstiskajam organizācijām, lai algas varētu palielināt arī tiem cilvēkiem, kas netieši saistīti ar KM.

Ministrs akcentēja, ka būtiska ir arī kultūrizglītība. Nevajadzētu būt tā, ka Emīla Dārziņa mūzikas vidusskolas zāles pārbūvei nepieciešamos līdzekļus vāc labdarības akcijā. Tas, pēc kultūras ministra teiktā, ir apkaunojoši.

Savukārt taujāts par sabiedriskajiem medijiem pieprasītajiem vairāk nekā 10 miljoniem eiro, no kuriem daļa ir resursi saistībā ar sabiedrisko mediju iziešanu no reklāmas tirgus, ministrs sacīja, ka prasītā summa ir liela un būs nepieciešama politiskā griba, lai to atbalstītu.

Labā ziņa, ka iepriekš visi politiskie spēki vārdos apliecinājuši gribu atbalstīt sabiedriskos medijus, un tagad būs iespēja šo vēlmi pārbaudīt darbos, piebilda ministrs.

KONTEKSTS:

Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) iesniegusi valdībā ziņojumu un aicinājumu atbalstīt finanšu pieprasījumus 2020.gada budžetā.

Papildus no 2020.gada valsts budžeta NEPLP aicina atbalstīt piešķīrumu, kompensējot iziešanu no reklāmas tirgus – Latvijas Radio (LR) 1,79 miljonu eiro apmērā un Latvijas Televīzijai (LTV) 5 384 176 eiro apmērā, piešķirt budžeta līdzekļus atlīdzības un kapacitātes stiprināšanai LR 989 000,4 eiro un LTV 500 000 eiro apmērā, kā arī atbalstīt līdzekļu piešķiršanu programmu izlaides kompleksa (PIK) nomaiņai 1 604 133 eiro apmērā.

Tāpat NEPLP lūgs šogad no budžeta līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem piešķirt LR 51 049,93 eiro un LTV 259 223 eiro studiju aprīkojuma iegādei, kompensējot ieņēmumu no saimnieciskās darbības samazinājuma, izslēdzot kreditēšanas pakalpojumu reklāmas, kā arī Latvijas Radio 129 046,1 eiro un LTV 254 191 eiro satura stabilizācijai un 2019.gada sabiedriskā pasūtījuma izpildei plānotajā apmērā šī gada pēdējos četros mēnešos.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti