De Facto

Ofšors sasaista Linužu ar "Putina skolotāja" uzņēmumu

De Facto

Ieskats 22. aprīļa "De Facto" tematos

Klubam ļauj 11 gadus strādāt nelegālā ēkā

Klubs un restorāns Andrejsalā gadiem strādā bez nodošanas ekspluatācijā 

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Rīgas centrā, Andrejsalā klubs “First MIR”, kādreiz pazīstams kā “First Dača”, jau 11 gadus strādā ēkā, kas nav nodota ekspluatācijā.

Pēdējo reizi ēku, kur atrodas “First mir”, pieņēma ekspluatācijā 1952. gadā - kā ostas darbnīcu. Lai tur ierīkotu klubu, ēku pārveidoja, tostarp piebūvēja lielu telti – zem tās arī notiek dejas.

Rīgas būvvalde 2010.gadā pamanījusi – notikusi tā saucamā patvaļīgā būvniecība - ēku pārveidoja bez būvatļaujas, proti, bez plāna, kas saskaņots ar pašvaldību.

Kaut pašvaldība drīkst nekavējoties pārtraukt tādas ēkas izmantošanu, pagāja četri gadi, līdz būvvalde pieņēma šādu lēmumu. Klubs bija saņēmis būvatļauju, bet tik un tā turpināja darboties ekspluatācijā nenodotā ēkā. 

“Konstrukcija, kas pielikta pie esošās ēkas, ir parasta telts, tikai liela. Uz pamatiem zemē viņa nav ierakta nevienā vietā,” skaidro SIA “Club first” līdzīpašnieks Ivo Vasiļevskis.

Pirms dažiem gadiem pie kluba tika piebūvēts arī restorāns - “Naples”. Tas ierīkots vecā ostas šķūnī – pie tā izveidota terase, baseins. Tāpat kā kluba gadījumā - bez jebkādas būvatļaujas. Arī restorāna ekspluatāciju būvvalde likusi pārtraukt (jau 2014.gadā), arī šo lēmumu restorāna īpašnieki nepilda. 

Klubam “First Mir” tagad ir spēkā esoša būvatļauja, kas ļaus kluba ēku legalizēt, restorāns būvatļauju vēl tikai kārto. Uz LTV jautājumu, vai abas ēkas ir drošas, Vasiļevskis atbild: “Nu, droši vien, ka drošākas ēkas nepastāv, uzskatīsim tā. Viņas ir pārbaudītas ļoti daudz reižu.”

“Club first” līdzīpašnieks ir Ivo Vasiļevskis. Plaši uzņēmējs nav pazīstams, pastarpināti viņš ir lielākais “Latvijas naftas” īpašnieks.

Raidījuma veidotāji secina, ka biznesmenim ir pazīšanas arī politiskajās aprindās. Gan viņš, gan “Latvijas nafta” atbalstījuši ar politiķiem saistīto iniciatīvu “Mākslai vajag telpu”. Vasiļevska uzņēmums atbalstījis arī ar politiķiem saistīto basketbola klubu VEF Rīga.

Vasiļevska biznesa partneris Donāts Vaitaitis ir ziedojis lielas summas vairākām partijām un ir viens no biedrības “Latvijas attīstībai” dibinātājiem – tā vēlāk pārtapa par partiju ar tādu pašu nosaukumu.

Vasiļevskis neatrod laiku intervijai ar “De facto”, bet sazvanīts skaidro - tas, ka klubs joprojām nav nodots ekspluatācijā, ir birokrātiska procesa vaina.

Šonedēļ atbildība par kluba uzraudzību pārgāja pie Būvniecības valsts kontroles biroja un brīvdienās biroja darbinieki klubu slēdza. Latvijas Televīzijai iestādē paskaidroja, ka biroja darbinieki kontrolēs lēmuma izpildi.
 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti