Ķīnas prezidents: Tirdzniecības karā nav uzvarētāju

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

“Tirdzniecības karā nav uzvarētāju.” Tā piecu pasaulē lielāko attīstības valstu sanāksmē Dienvidāfrikas pilsētā Johannesburgā ir paziņojis Ķīnas prezidents Sji Dzjiņpins. Brazīlijas, Krievijas, Indijas, Ķīnas un Dienvidāfrikas (BRICS) līderi šodien plāno noslēgt savu ikgadējo samitu, kur par vienu no galvenajiem tematiem kļuva ASV izraisītais tirdzniecības karš un tā iespējamās sekas uz pasaules ekonomiku.

Lai arī Ķīnas prezidents Sji Dzjiņpins savas uzrunas laikā tieši nav minējis ASV, ir skaidrs, ka viņa piezīmes tika vērstas pret Vašingtonu. Uzstājoties BRICS  valstu samitā Johannesburgā, Ķīnas vadītājs pasvītroja, pasaulē pieaug protekcionisms un vienpusēja rīcība, kas var radīt nopietnu kaitējumu starptautiskai tirdzniecības sistēmai.

Tomēr ir arī ekonomisti, kuri uzskata, ka Brazīlijai, Krievijai, Indijai, Ķīnai un Dienvidāfrikai ir pavērusies iespēja izmantot esošo situāciju savā labā. Un lai arī līdz šim šīs piecas valstis daudzos jautājumus nav spējušas rast kopsaucēju, jaunā Vašingtonas politika var tās vienot. Pastāv arī iespējas veicināt tirdzniecību starp Āfrikas valstīm un BRICS grupu. Tādēļ uz sanāksmi Dienvidāfrikā ir uzaicināti arī prezidenti no Ruandas, Angolas, Senegālas un Ugandas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti