Ķīnas mobilo tālruņu ražotāji sāk piedāvāt 5G sakaru tehnoloģijas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Laikā, kad pasauli satricinājis Ķīnas tehnoloģiju uzņēmuma “Huawei” bloķēšanas skandāls, citi uzņēmumi lēnām jau sākuši piedāvāt nākamās paaudzes 5G mobilo sakaru tehnoloģijas. Ķīnas telefonu ražotājs “OnePlus” Lielbritānijas tirgum prezentējis pirmo 5G telefonu, ar kuru superātro internetu varēs izmantot lielākajās Apvienotās Karalistes pilsētās. Tikmēr Taivānā plašākai publikai izrādīts pirmais 5G klēpjdators.

No ziņu virsrakstiem pagaidām nepazūd ziņas par Ķīnas lielākā telekomunikāciju tehnoloģiju uzņēmuma “Huawei” nedienām, kas saistītas ar ASV noteiktajiem ierobežojumiem un apvainojumiem, ka uzņēmums grasās globāli attīstīt savu 5G infrastruktūru, lai Ķīna varētu izspiegot visu pasauli.

Tikmēr vairāki mazāki, bet gandrīz tikpat ietekmīgi uzņēmumi turpina attīstīt jaunāko mobilo datu tehnoloģiju, kas sola vēl nebijušu interneta ātrumu sērfošanai globālajā tīmeklī.

Ķīnas telefonu ražotājs “OnePlus”, kas nav kritis ASV nežēlastībā un spiegošanā netiek vainots, prezentējis pirmo 5G viedtālruni Lielbritānijas tirgum. “Mēs ieslēdzam 5G tīklu sešās Lielbritānijas pilsētās, kurām pavisam drīz pieslēgsies vēl desmit. Mēs sniegsim lielāku ātrumu, vairāk jaudas un uzticamības un vienkārši labāku pieredzi mūsu klientiem darbīgākajās mūsu valsts pilsētās,” sola “British Telecom” pārstāvis Marks Allera.

“OnePlus” uz pēdām min arī citi lielākie viedtālruņu ražotāji, un pavisam drīz savs 5G telefons būs visiem lielākajiem tirgus spēlētājiem. Tiek solīts interneta ātrums, kas var būt pat simt reižu lielāks par standarta 4G tīkla piedāvāto.

Un tas nozīmē, ka 5G varētu būt pat ātrāks par kabeļu internetu. Tāpēc arī datoru un klēpjdatoru ražotāji nesēž rokas klēpī salikuši. Viens no lielākajiem klēpjdatoru uzņēmumiem “Lenovo” sadarbībā ar mikročipu ražotāju “Qualcomm” Taivānā prezentējis pirmo 5G tīklam paredzēto gatavo portatīvo datoru, kas sola ne vien superātru internetu, bet arī rekordilgu baterijas kalpošanas laiku.

“Iedomājieties ļoti vieglu datoru, bez skaļiem ventilatoriem un ar gigabaitos sekundē mērāmu interneta ātrumu. Jūs varēsiet iztikt bez vadiem un varēsiet strādāt jebkur, jo baterija kalpos vairākas dienas!” paziņoja “Qualcomm” viceprezidents Alekss Katuzjans.

Pagaidām tie gan vēl ir tikai solījumi tehnoloģiju izstādēs, taču gan “Lenovo”, gan viņu konkurenti, kas strādā pie līdzīgiem produktiem, ir pārliecināti – šāda datortehnoloģiju nākotne pienāks pavisam drīz.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti