Panorāma

Pētīs, kāpēc biežāk ņem darba nespējas lapas

Panorāma

DP sākusi KNAB darbinieku pārbaudi

Ķīnas jaunlaulāto foto – Latvijā?

Ķīnas jaunos pārus vilina uz pirmskāzu fotosesijām Rundāles un Bīriņu pilī

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Ar ambiciozu mērķi – piedāvāt jaunlaulātajiem Ķīnā savu pirmskāzu fotosesiju veidot nevis Francijas vai Vācijas pilīs, bet gan Rundālē, Bīriņos un citviet Latvijā – sevi šajā lielajā tirgū plāno pieteikt uzņēmīga latviete Marta Ivaņinoka. Šajās dienās viņa rīko foto sesiju skaistākajās Latvijas vietās un tādējādi cer palielināt arī tūristu plūsmu no Ķīnas uz savu dzimteni.

Atšķirībā no Latvijas, kur jaunlaulātie fotografējas pēc ceremonijas vairāku stundu ilgā fotosesijā, Ķīnā līgava un līgavainis to dara jau labu laiku pirms kāzu dienas. Pēdējā laika modes tendence ir foto sesiju organizēt Eiropā.

To, kādas kāzas ķīnieši grib un kādas svin, latviete Marta Ivaņinoka labi zina. Pēdējos septiņus gadus Marta dzīvo Šanhajā, vada raidījumus Ķīnas centrālajā televīzijā vai ir to viese un pati ir precējusies Ķīnā.

Marta atvedusi uz Latviju 15 cilvēku grupu – profesionālus modeļus un fotogrāfus, lai izveidotu apjomīgu fotosesiju. “Ķīnā kāzas ir ļoti liela izmēra pasākums, pat uz 200-300 cilvēkiem. Un ķīniešiem kāzu dienā jau ir safotografētas bildes. Tāpēc tā ir atsevišķa fotosesija, kura vēlāk tiek parādīta kāzu dienā,” stāsta Marta.

“Pagaidām Ķīnā Latvija nav atpazīstams galamērķis. Visi zina Angliju, Franciju, Vāciju. Taču, kad mēs parādīsim safotografētās bildes, visas meitenes gribēs braukt fotografēties uz šejieni,” saka projekta vadītājs Cjiņs Gangs.

No februāra tūrisma attīstība ir Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) pārziņā. Martas biznesa plāniem aģentūra pagaidām nodrošina tikai informatīvo atbalstu bez finansējuma no valsts puses. “Gadā tikai 10 000 ķīniešu paliek Latvijas viesnīcās. Tas it kā nav niecīgs skaitlis, bet pret Ķīnas milzīgo potenciālu tas nav daudz,” atzīst LIAA direktors Andris Ozols.

Tāpat, lai popularizētu Latviju, šovasar tiks rīkota sporta nometne jaunajiem basketbolistiem. Tur, protams, galvenā atslēgas figūra būs garākais un rezultatīvākais Latvijas tēla popularizētājs basketbola laukumā – Kristaps Porziņģis. “Tur tiks uzņemta filma par Kristapa Porziņģa gaitām Latvijā, un ceram, ka tas palīdzēs Latviju nopozicionēt tieši ASV tūrisma tirgū. Mēs rīkojam arī japāņu tūroperatoru ekskursiju uz Latviju. Likteņdārzā ir japāņu arhitekta sniegums, ko japāņu tūroperatori labprāt grib redzēt,” stāsta Ozols.

Tikmēr Martas vadībā šonedēļ top fotosesijas Līgatnē, pie Ventas rumbas, Jūrmalā, Aglonā un Rīgā. Ķīniešu komanda atgriezīsies Šanhajā, bet Marta pati plāno palikt Rīgā un organizēt braucienus jaunlaulātajiem, ja viņus Latvija uzrunās.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti