Ķīnas fondu tirgos pēc krasās lejupslīdes atsākas izaugsme

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Ķīnas fondu tirgos, kur ceturtdien saistībā ar kraso akciju vērtības samazināšanos tirdzniecība pārtraukta, piektdien, 8.janvārī, tirdzniecība atsākusies uz pozitīvas nots – ar vairāk nekā 2% biržas indeksu pieaugumu, vēsta ārvalstu mediji.

Indekss "CSI300" pieaudzis par 2,4%, bet indekss "Shanghai Composite" – par 2,2%. Tirdzniecība Ķīnas fondu biržās piektdien sāka pieaugt jau kopš to atvēršanas.

Tāpat Ķīnas Vērtspapīru tirgus regulēšanas komisija piektdien nolēmusi apturēt mehānisma darbību, saskaņā ar kuru biržas indeksu krasas lejupslīdes gadījumā tirdzniecība ir jāaptur. Šā gada pirmajā nedēļā tas bija jādara jau divas reizes.
 
Eksperti pieļauj, ka šis mehānisms ir izraisījis paniku investoros un daļēji novedis pie vērtspapīru izpārdošanas un krasā biržas indeksu krituma.

Jau vēstīts, ka Ķīnas Šanhajas un Šeņdžeņas fondu tirgos šonedēļ divreiz - vispirms pirmdien, 4.janvārī, un pēc tam ceturtdien, 7.janvārī, - priekšlaicīgi apturēta tirdzniecība, jo akciju vērtība strauji samazinājās par vairāk nekā 7%.

Valdība iepriekš pieņēma likumu, kas ir spēkā no šī gada sākuma, saskaņā ar kuru biržas slēdzas automātiski, kad akciju vērtība strauji samazinās par vairāk nekā 7%. Mērķis bija novērst pārāk lielu akciju kritumu un haosu.

Notiekošais Ķīnas finanšu tirgos un bažas par tās ekonomikas izaugsmes palēnināšanos rada uztraukumu arī par globālās ekonomikas stāvokli.

Pasaules Banka šonedēļ samazināja globālās ekonomikas izaugsmes prognozes šim un nākamajam gadam, šādu lēmumu skaidrojot ar gauso augšupeju attīstības valstīs.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti