Ķīnas fondu biržas atgūstas pēc valdības noteiktajiem ierobežojumiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Pēc Ķīnas valdības trešdien noteiktajiem ierobežojumiem akciju pārdošanai biržā ceturtdien tirdzniecība Ķīnas fondu tirgos atsākusies uz pozitīvas nots  - indeksi pieaug, vēsta ārzemju mediji. 

"Shanghai Composite Index" pieaudzis par 5,3%, bet "The Shenzhen Composite Index" -  par 3,67%. "Investoru uzticība atjaunojas," AFP teicis "Central China Securities" analītiķis.

Ķīnas fondu biržās izaugsme atsākusies pēc tam, kad Ķīnas varas iestādes trešdien ieviesa akciju pārdošanas ierobežojumus investoriem, kuriem kompānijās pieder vairāk nekā 5% kapitāldaļu. Aizliegums būs spēkā sešus mēnešus, un tas noteikts, lai novērstu kraso cenu kritumu Ķīnas fondu biržās.

Trešdien biržā esošās aptuveni 500 kompānijas paziņojušas, ka apturējušas akciju pārdošanu, lai tādējādi glābtu sevi no krīzes. Pirms tam aptuveni 1300 kompāniju - puse galveno fondu tirgus dalībnieku - jau bija apturējušas akciju tirdzniecību.

Pēdējās trijās nedēļās fondu tirgus Ķīnā sarucis par aptuveni trešdaļu un investoru zaudējumi tiek lēsti 3-4 triljonu dolāru apmērā.

Janvārī Ķīnas fondu tirgus piedzīvoja krasu cenu pieaugumu un daudzi iedzīvotāji centās no tā labi nopelnīt. Tagad, bailēs par akciju cenu lejupslīdi un "burbuļa" plīšanu, vērtspapīri aktīvi pārdoti, izraisot krasu akciju cenu kritumu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti