Ķīna ierobežos kredītu un zemju pieejamību uzņēmumiem ar pārāk lieliem izmešiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Ķīnas uzņēmumiem, kuru vides piesārņojošo gāzu izmešu apjoms ir lielāks par atļauto, tiks noteikti ierobežojumi kredītu saņemšanai un zemes izmantošanai, paziņojusi Ķīnas Vides aizsardzības ministrija.

Kā ziņo britu raidsabiedrība BBC, tādus pašus ierobežojumus Ķīnas valdība plāno attiecināt arī uz uzņēmumiem, kas būvē rūpnīcas un ražotnes bez nepieciešamajām ekoloģiskajām ekspertīzēm.

Ieceri par stingrākiem ierobežojumiem ekoloģisko standartu pārkāpējiem Vides aizsardzības ministrija saskaņojusi ar 30 citām institūcijām, tajā skaitā centrālo banku. Tuvākajā laikā tikšot izveidots saraksts ar vides prasību lielākajiem pārkāpējiem.

Ķīna pēdējos gados strauji palielinājusi naudas sodus par ekoloģisko standartu pārkāpšanu, tomēr joprojām viena no būtiskākajām problēmām ir to lielo uzņēmumu sodīšana, kas virknē reģionu ir lielākie darba devēji. Neraugoties uz stingrākiem noteikumiem, lielajiem uzņēmumiem Ķīnā izdodas izvairīties no atbildības par pārkāpumiem.

Saskaņā ar Ķīnas valdības pasūtītu pētījumu, kas veikts pirms diviem gadiem, teju neviena pilsēta valstī neatbilst ekoloģiskajiem standartiem. Turklāt aptuveni 70% upju un ezeru valstī ir būtiski piesārņoti.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti