Rīta Panorāma

Raimonds Pauls kopā ar aktieri Andri Keišu radījuši jaunu dziesmu

Rīta Panorāma

"Pfizer" mīkstina vakcīnu uzglabāšanas noteikumus

Kenijā ražo augstas klases skriešanas apavus

Kenijā ražo augstas klases skriešanas apavus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Kenijas skrējēji ir slaveni visā pasaulē. Gadu desmitiem viņi ir sasnieguši olimpiskos rekordus un ieguvuši daudz medaļu. Bet viņu skriešanas aprīkojums nekad nav bijis ražots Kenijā vai pat  Āfrikas kontinentā. Tas gan varētu mainīties, jo kāda Kenijas uzņēmēja nolēmusi izgatavot augstas veiktspējas skriešanas apavus.    

Kenija ir slavena ar garo distanču skrējēju veiklību, viņi parasti dominē augstākās klases sporta notikumos un uzstāda pasaules rekordus. Tagad izstrādāta arī pirmā augstas veiktspējas apavu līnija, kas var lepoties ar uzrakstu “Ražots Kenijā”.

Ideja radās kādai uzņēmējai no Kenijas, un viņa kopā ar komandu 2016. gadā nodibināja uzņēmumu. Savākt nepieciešamos finanšu līdzekļus izdevās, izmantojot pūļa finansēšanas platformu.

Par sporta apaviem radās liela interese un, lai veltītu laiku uzņēmuma vadīšanai, sieviete pameta darbu Apvienoto Nāciju Organizācijā, kur iepriekš bija strādājusi par grāmatvedi.

Tagad viņa īsteno savu sapni.

“Mūsu apavi ir veidoti tā, lai īpaši veiksmīgs būtu pēdas novietojums, kad notiek atsperšanās. Tas veidots skriešanas stilam, kas raksturīgs Austrumāfrikas, tostarp Kenijas un Etiopijas, skrējējiem. Esam unikāli arī tamdēļ, ka vienīgie Āfrikā ražojam tādus skriešanas apavus,” skaidroja "Enda" līdzdibinātāja un izpilddirektore Navalajo Osembo.

Astoņdesmit procenti klientu ir no Amerikas Savienotajām Valstīm, astoņi no Eiropas, bet pārējie – no Kenijas. 42 darbinieku komanda ražo no 150 līdz 300 apavu pāriem dienā.

Daudziem sportistiem, kuri ir no Āfrikas kontinenta, valkāt Kenijā ražotus apavus ir lepnums.

“Es lepojos, ka izmantoju kaut ko tādu, ko Kenijā ražojuši paši kenijieši. Izmantoju tos dažādos maratonos vietējā mērogā un arī ārzemēs, un tie ir fantastiski. Es varu apliecināt ikvienam, ka to kvalitāte ir augsta. Pirmoreiz, kad tos izmantoju, biju devies uz Vāciju, un tur uzvarēju sacensībās,” medijiem klāstīja Kenijas paralimpiskais rekordists Henrijs Vanjeho.

2020. gadā uzņēmums pārdeva 7000 apavu pārus, tādējādi pārdošanas apjomi pieauga desmitkārtīgi, salīdzinot ar 2019. gada beigām. Nākotnē plānots ražot arī kalnu skriešanas apavus.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti