Ķemeru sanatorijas izsole atzīta par nenotikušu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Maksātnespējīgās SIA "Ominasis Latvia" administrators Ainars Kreics atzinis par nenotikušu Ķemeru sanatorijas mantas kopuma izsoli, jo vienīgais pretendents nav iemaksājis pirkuma maksu, informēja Latvijas Sertificēto maksātnespējas procesa administratoru asociācijas sabiedrisko attiecību konsultante Justīne Plūmiņa.

Izsolē piedalījās viens pretendents, kurš apliecināja gatavību iegādāties sanatorijas mantas kopumu par trīs miljoniem eiro. Diemžēl šīs izsoles dalībnieks nesamaksāja pirkuma maksu viena mēneša laikā pēc izsoles, kā to paredz likums.

Pircējs zaudēja savu samaksāto drošības naudu – 503 tūkstošus.

„Tā paliek „Ominasis” rīcībā, un no šīs naudas mēs tagad varam segt sanatorijas uzturēšanas izdevumus un domāt, ko tālāk darīt ar naudu,” Latvijas Radio sacīja Kreics.

Par tālāko rīcību ar Ķemeru sanatorijas mantas kopumu administrators plāno tuvākajā laikā vienoties ar MSIA "Ominasis Latvia" nodrošinātajiem kreditoriem. Starp nodrošinātajiem kreditoriem ir Privatizācijas aģentūra, SIA „Arhiidea” un „Rietumu banka”.

Jau ziņots, ka Ķemeru sanatorijas izsolē uzvarējis uzņēmums "Park Hotel Ķemeri", kura vienīgais īpašnieks ir Krievijas pilsonis Aleksandrs Gusakovs. Administrators norādīja, ka Gusakovs ir uzņēmējs, kuram pieder starptautisks, prestižs viesnīcu tīkls tādās valstīs kā Vācijā un Šveicē.

Savukārt Krievijas mediji vēstīja, ka Gusakovs padomju laikos dienējis Valsts drošības komitejas (VDK) 9.pārvaldē, kas apsargāja augstās PSRS amatpersonas un ārvalstu viesus.

Iepriekš vēstīts, ka Jūrmalas pilsētas tiesa 2013.gada 1.martā pasludināja sanatorijas "Ķemeri" kompleksa īpašnieka "Ominasis Latvia" maksātnespējas procesu, ieceļot par maksātnespējas administratoru Aināru Kreicu. "Ominasis Latvia" īpašumā atrodas vairāki īpašumi Jūrmalā, tostarp nekustamais īpašums Tukuma ielā 42, kas sastāv no zemes vienības 13 779 kvadrātmetru platībā un uz tās esošās viesnīcas un sanatorijas.

Sanatorijas "Ķemeri" kompleksā ietilpst valsts nozīmes arhitektūras piemineklis "Viesnīca" un viens vietējās nozīmes kultūras piemineklis "Peldu iestāde". "Ominasis Latvia" maksātnespējas administrators, lai apmierinātu iesniegtos kreditoru prasījumus, ir uzsācis sanatorijas "Ķemeri" kompleksa un ar to saistītās kustamās mantas pārdošanu.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti