Ķemeru sanatorija nonāks «Arhiidea» īpašumā; sola atjaunot tās darbību

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Otrdien kārtējā kreditoru sapulcē ir apstiprināta Ķemeru sanatorijas nekustamā īpašuma pārdošana nodrošinātajam kreditoram „Arhiidea”, informēja maksātnespējīgās SIA „Ominasis Latvia” administrators Ainars Kreics.

Ķemeru sanatorijas nekustamo īpašumu pārdos maksātnespējīgā uzņēmuma nodrošinātajam kreditoram SIA „Arhiidea”. Pārdošanas cena noteikta atbilstoši pēdējās nenotikušās izsoles sākumcenai, kura bija nepilni trīs miljoni eiro.
 

Kreics Latvijas Radio pastāstīja, ka „Arhiidea” nolēma iegādāties šo īpašumu, samaksājot starpību starp tā sākotnēju cenu – aptuveni 2,9 miljoni eiro, un prasījumu pret uzņēmumu, kas ir aptuveni pusmiljons eiro.  

SIA „Ominasis Latvia” administrators Ainars Kreics" "Arhiidea" iegādāsies Ķemeru sanatoriju
00:00 / 00:46
Lejuplādēt

Nodrošinātais kreditors SIA „Arhiidea” ir informējis administratoru par to, ka tālākajā sanatorijas rekonstrukcijas projektā sadarbosies ar SIA „Park Hotel Ķemeri”.

SIA „Park Hotel Ķemeri” pārstāvis Andrejs Danengiršs administratoram ir apstiprinājis, ka rekonstrukcijas gaitā plānots saglabāt sanatorijas profilu, savukārt pēc rekonstrukcijas pabeigšanas uzsākt sanatorijas darbību sadarbībā ar pazīstamo franču kompāniju „Vichy”.

Par pircēja nākotnes plāniem tikusi informēta arī Jūrmalas domes vadība.  

Jūrmalas mērs Gatis Truksnis otrdien pauda pārliecību, ka Ķemeru sanatorija piecos gados mainīsies līdz nepazīšanai. Ja šoreiz darījumu veiksmīgi noslēgs, arī Jūrmalas dome gatava nākamo piecu gadu laikā objektā investēt ap 20 miljoniem eiro.

Jau ziņots, ka Ķemeru sanatorijas izsolē uzvarējis uzņēmums "Park Hotel Ķemeri", kura vienīgais īpašnieks ir Krievijas pilsonis Aleksandrs Gusakovs. Administrators norādīja, ka Gusakovs ir uzņēmējs, kuram pieder starptautisks, prestižs viesnīcu tīkls tādās valstīs kā Vācijā un Šveicē. Taču vienīgais pretendents nav iemaksājis pirkuma maksu, un izsole atzīta par nenotikušo. 

Jūrmalas pilsētas tiesa 2013.gada 1.martā pasludināja sanatorijas "Ķemeri" kompleksa īpašnieka "Ominasis Latvia" maksātnespējas procesu, ieceļot par maksātnespējas administratoru Aināru Kreicu. "Ominasis Latvia" īpašumā atrodas vairāki īpašumi Jūrmalā, tostarp nekustamais īpašums Tukuma ielā 42, kas sastāv no zemes vienības 13 779 kvadrātmetru platībā un uz tās esošās viesnīcas un sanatorijas. 

Sanatorijas "Ķemeri" kompleksā ietilpst valsts nozīmes arhitektūras piemineklis "Viesnīca" un viens vietējās nozīmes kultūras piemineklis "Peldu iestāde". "Ominasis Latvia" maksātnespējas administrators, lai apmierinātu iesniegtos kreditoru prasījumus, ir uzsācis sanatorijas "Ķemeri" kompleksa un ar to saistītās kustamās mantas pārdošanu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti