Rīta Panorāma

Grupai "Autobuss debesīs" 20!

Rīta Panorāma

Telefonsaruna ar Intu Palkavnieci par glābēju darbu spēcīgā vēja laikā

Intervija ar LB padomes locekli Mārtiņu Kazāku par budžetu 2020

Kazāks: Latvijas ekonomika augs lēnāk

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Jāsaprot, ka Latvijas ekonomika augs lēnāk un arī ieņēmumu būs mazāk, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta Panorāma" sacīja Latvijas Bankas padomes loceklis Mārtiņš Kazāks.

"Ja mēs skatāmies uz fonu - pasaulē pieaug nenoteiktība. Budžets bija viena no lietām, kas varēja veidot iekšējo nenoteiktību. [Tagad] uzņēmumi zina, ar ko apmēram rēķināties. Budžets ir laba ziņa. Mēs redzam, ka nabadzības problēmas ir pensionāru, daudzbērnu ģimeņu un invalīdu vidū. [Tādēļ] mēs nedrīkstam aizmirst par reformām, mums nepieciešama spēcīga ekonomika," teica Kazāks.

Ekonomists uzsvēra, ka pasaules ekonomikas tendences liecina - straujākais ekonomikas pieaugums ir aiz muguras un turpmāk tā palielināsies "lēnām un mierīgi". "Nevajag saķert galvu un teikt, ka tūlīt sabremzēsies. Skaidru prātu jāsaprot, ka augsim lēnām, naudiņas ienāks mazāk. Mūs pavilks uz leju viss, kas notiek eksporta tirgos. Neviens nezina, kāds būs "Brexit". Pašreizējā brīdī precīzi prognozēt nevar neviens," norādīja Kazāks.

Tomēr viņš atzina, ka Latvijas ekonomiku "sildīt" vēl nav nepieciešams.

KONTEKSTS:

Eiropas Centrālās bankas padome nolēmusi vēl vairāk samazināt negatīvo noguldījumu iespējas uz nakti likmi un no 1. novembra atsākt aktīvu uzpirkšanas programmu. Eiropas Centrālās bankas vadītājs atzīst, ka prognozes par ekonomisko lejupslīdi ir izrādījušās spēcīgākas, nekā prognozēts, pieļaujot, ka eirozona var ieslīgt arī recesijā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti