Labrīt

Baletdejotāji mājās trenējas pie virtuves letes un durvju stenderes

Labrīt

Pilnvērtīga veselības apdrošināšana mediķiem, galvenokārt, ir darba devēja izvēle

Mārtiņš Kazāks: Valdība var aizņemties un palīdzēt ekonomikai pārvarēt šo krīzi

Kazāks: Covid-19 dēļ komercbankas nedrīkst pārcenot kredītus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Komercbankas Covid-19 dēļ nedrīkst pārcenot kredītus, to telefonintervijā Latvijas Radio pauda Latvijas Bankas prezidents Mārtiņš Kazāks.

Viņš atzina, ka ir dzirdēts par atsevišķiem gadījumi, kad komercbankas pārceno kredītus, ko gan nedrīkstētu pieļaut,  jo arī finanšu sektoram ir pieejami atbalsta pasākumi Covid-19 krīzes pārvarēšanai.

"Pašreizējā brīdī Covid-19 dēļ pārcenot kredītus uzņēmumiem un iedzīvotājiem, manuprāt, nedrīkst. Mums visiem ir jābūt solidāriem, lai ekonomiku balstītu," sacīja Kazāks. 

Vienlaikus Latvijas Bankas prezidents uzsvēra, ka arī uzņēmumiem jābūt godīgiem attiecībā pret bankām, proti, uzņēmumi nedrīkst krīzes laikā "shēmot", kā arī "nobēdzināt" aktīvus, tādā veidā apdraudot banku darbību.

KONTEKSTS:

Covid-19 izplatības ierobežošanai Latvijā 12. martā nolemts izsludināt ārkārtējo situāciju, kas būs spēkā līdz 14. aprīlim. Šajā laika noteikti vairāki ierobežojumi un aizliegumi, kas iedragāja daudzu uzņēmumu darbību. Atbalstam uzņēmējiem un iedzīvotājiem valsts mobilizējusi līdzekļus nedaudz vairāk kā 2 miljardu eiro apmērā. Tāpat 750 miljardu eiro lielu atbalstu Eiropas Savienības ekonomikai mobilizējusi Eiropas Centrālā banka.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti