Kazahstāna liedz eksportēt sešu Latvijas uzņēmumu šprotes un šprotu pastēti

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Kazahstānas Patērētāju tiesību aizsardzības aģentūra noteica pagaidu eksporta aizliegumu sešiem Latvijas zvejas produktu apstrādes uzņēmumiem, informēja  Latvijas Pārtikas un veterinārais dienests (PVD). 

Aģentūra informēja, ka pēc eksportētās produkcijas laboratoriskajām pārbaudēm konstatēts, ka pārsniegts benzopirēna maksimāli pieļaujamais līmenis un nepilnīga informācija produktu marķējumā.

Pagaidu aizliegums eksportēt produkciju "Šprotes eļļā" noteikts SIA "Kolumbija LTD", SIA "Zvani", SIA "Kuršu zeme", SIA "Roja F.C.T.", SIA "Unda", bet SIA "Gamma-A" uz laiku aizliegts eksportēt produkciju "Šprotu pastēte".

PVD ir uzsācis uzņēmumu ārpuskārtas pārbaudes, kuru laikā jau konstatēts, ka saražotā produkcija eksportēta tikai uz Kazahstānu un Latvijas tirgū nav nonākusi.

Lai risinātu jautājumu par eksporta aizliegumu atcelšanu, PVD par dienesta pārbaudēm un to rezultātiem, kā arī par pašu uzņēmumu veiktajām izmaiņām tehnoloģiskajos procesos un marķējumā, informēs Kazahstānas atbildīgo institūciju.

Tiesības eksportēt uz Muitas ūnijas valstīm (Krievijas Federācija, Baltkrievijas Republika, Kazahstānas Republika) ir 45 zvejas produktu apstrādes uzņēmumiem, no tiem 19 uzņēmumi ražo produktu "Šprotes eļļā".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti