Kavējas lēmums par «ABLV Bank» likvidācijas plānu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Pretēji iepriekš solītajam Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) joprojām nav pieņēmusi lēmumu par “ABLV Bank” likvidācijas plānu. Komisijas vadītājs Pēteris Putniņš skaidro, ka kavēšanās notiek, jo jāizstrādā kontroles mehānisms, lai likvidācija notiktu droši.

Jau februāra beigās pēc akcionāru ārkārtas sapulces “ABLV Bank” paziņoja, ka pašlikvidēsies.

FKTK solīja nevilcināties ar nepieciešamajiem lēmumiem, lai varētu procesu uzsākt. Tomēr komisija turpina pārcelt pašas nospraustos termiņus lēmuma pieņemšanai. Tās vadītājs skaidro, ka vissvarīgākais šobrīd esot nodrošināt pilnīgu komisijas kontroli pār procesu. Tomēr viņš norāda, ka, ņemot vērā lietas sarežģīto raksturu,

banku drīzāk skars likvidācijas, nevis pašlikvidācijas process.

“Lai nodrošinātu analīzi par to, vai visas bažas ir noņemtas par naudas atmazgāšanu, tā nauda, kas tiks izmaksāta kreditoriem, ka tā ir tīra un ka tie tiešām ir cilvēki, kuri drīkst savu naudu saņemt - viss tas kontroles mehānisms, kas tiks likts virsū uz šīs likvidācijas platformas, drīzāk ļauj mums runāt par bankas likvidāciju,” skaidro Putniņš.

To, kas kļūs par bankas likvidatoru, gan vēl nav zināms. Tas noskaidrosies, kad komisija apstiprinās likvidācijas plānu. Nekādu jaunu termiņu komisija sev šoreiz neizvirzīja.

KONTEKSTS:

"ABLV Bank" problēmas publiski izskanēja 13.februārī, kad ASV paziņoja par "ABLV Bank" iespējamu iesaisti naudas legalizēšanas shēmās, pēc kā bankai radās grūtības. "ABLV Bank" ārkārtas akcionāru pilnsapulce 26. februārī pieņēma lēmumu par pašlikvidāciju.

FKTK iepriekš pieļāva, ka komisija lēmumu par "ABLV Bank" pašlikvidācijas plānu varētu paziņot līdz aprīļa beigām. Vēlāk šis termiņš mainīts - lēmumu varētu paziņot maija pirmajā pusē. Vēlāk FKTK lēmumu par «ABLV Bank» pašlikvidāciju solīja pieņemt šomēnes.

Pērn beigās "ABLV Bank" bija ceturtā lielākā banka Latvijā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti