Kases aparātu sertifikācija turpina buksēt

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Lai arī apritējis jau teju gads kopš brīža, kad saskaņā ar Ministru kabineta noteikumiem uzņēmējiem bija jāsāk lietot jaunajām prasībām atbilstoši hibrīda kases aparāti, izvēles iespējas arvien ir nelielas. Liela daļa tirgū pieejamo hibrīda kases aparātu vēl arvien nav atbilstoši sertificēti.

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Nodokļu kontroles pārvaldes Elektronisko kases aparātu kontroles un metodikas daļas vadītāja Aiva Sotniece
00:00 / 00:38
Lejuplādēt

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Nodokļu kontroles pārvaldes Elektronisko kases aparātu kontroles un metodikas daļas vadītāja Aiva Sotniece stāsta, ka VID par neatbilstošu kases aparātu lietošanu pagaidām vēl nevienu tirgotāju nav sodījis. Tie uzņēmēji, kas izmanto kases aparātus, kuru atbilstība valdības noteikumu prasībām vēl arvien tiek pārbaudīta, var turpināt šīs iekārtas lietot.

“Kopumā pašlaik ir desmit šādi kases aparāti. Tie visi ir diezgan vienkārši, vairāk paredzēti mazajam un vidējam biznesam. Tie nav aprīkoti ar fiskālo atmiņu, bet tikai elektroniskā kontrollente. Šos aparātus nevar saslēgt kopā ar datoru.

Ja runājam par kases sistēmām, pašreiz kopā ir 11 kases sistēmas. Viena no tām ir degvielas uzpildes stacijai, un pārējās ir gan tirdzniecības uzņēmumiem, gan autostāvvietai, gan arī ēdināšanai,” pastāstīja Sotniece.

Ziņots, ka līdz šī gada 1.jūlijam bija jāveic kases aparātu un sistēmu atbilstības pārbaudes atbilstoši jaunajām tehniskajām prasībām. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti