Aktuāli

Dziesmusvētku izvērtējuma konference

Aktuāli

Politoloģe Iveta Kažoka par prezidenta tikšanos ar partijām

NVA par Karjeras dienām, bezdarbu, darba piedāvājumiem un pieprasītākajām profesijām

Karjeras dienās darba meklētājus trenēs, kā sagatavoties darba intervijām

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Latvijā pirmdien, 29.oktobrī, sāksies Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) rīkotā akcija "Karjeras dienas darba meklētājiem". Tas būs jauns NVA pasākums, kas ilgs līdz 2.novembrim un kura laikā darba meklētājus arī apmācīs, kā sagatavoties darba intervijām, intervijā Latvijas Radio stāstīja NVA pārstāve Jeļena Šaitere.

Pēc viņas teiktā, karjeras dienu laikā tiks īstenotas trīs aktivitātes. Tostarp "Darba iespējas reģionā" – tās būs tikšanas ar reģionā nozīmīgiem darba devējiem, kas piedāvās aktuālās vakances.

Tāpat karjeras dienu laikā īstenos pasākumu "Izveido savu darbavietu pats", kura laikā interesenti varēs uzzināt par uzņēmējdarbības uzsākšanas iespējām. Par tām stāstīs NVA, arī Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras, kā arī "Altum" pārstāvji.

Trešajā aktivitātē "Darba intervija – simulācijas" plānots treniņš jeb lomu spēle, kuras mērķis ir sagatavot darba meklētājus veiksmīgai komunikācijai darba intervijas. Plānotas gan grupu, gan individuālas nodarbības.

Pēc tam sekos profesionāļu atzinums, tostarp par intervijā pieļautajām kļūdām. Profesionāļi norādīs, kā ģērbties, dodoties uz darba intervijām, kā uzvesties sarunā ar potenciālajiem darba devējiem, sacīja Šaitere.

Viņa gan norādīja, ka uz šiem treniņiem iepriekš ir jāpiesakās. Informācija par to meklējama NVA mājaslapā.

Karjeras dienas notiks visās 28 NVA filiālēs un tās var apmeklēt jebkurš – ne tikai bezdarbnieki un darba meklētāji, piebilda NVA pārstāve.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti