Rīta Panorāma

Baltijas ilgtspējas balva

Rīta Panorāma

Rīta Panorāma

Intervija ar Ministru prezidentu (JV) Krišjāni Kariņu

Kariņš: Valdības veidošanas sarunās esam vienojušies krīzes apstākļos nemainīt nodokļu sistēmu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Politiskie spēki, veidojot nākamo valdību, vienojušies krīzes apstākļos nemainīt nodokļu sistēmu, intervijā LTV raidījumā "Rīta Panorāma" sacīja premjers Krišjānis Kariņš ("Jaunā Vienotība").

Kariņš komentēja situāciju valdības veidošanā: "Šobrīd darbs norit ļoti normālā ritmā. Mēs jau runājam par lietas būtību. Tāda veida strīdu vai pārpratumu nav. Mēs tai stadijai esam tikuši cauri."

Viņš norādīja uz kopīgu izpratni, ka nākamās valdības mērķis būs ekonomikas transformācija. Tagad partijas iet cauri visām topošās valdības deklarācijas sadaļām. "Katrs ienes savu personīgo viedokli. Un tagad mēs visu skatām šķautnē, vai tas kalpos un kā palīdzēs ekonomikas transformācijai," viņš pastāstīja.

Šajās sarunās neesot strīdu, bet "ļoti interesantas diskusijas". Politiķis gan atzina, ka ne visas viedokļu atšķirības īsā laikā varēs atrisināt.

Pašlaik mērķis ir panākt vienošanos par valdības deklarāciju un uzreiz pēc valdības izveides ķerties klāt pie darbiem, par kuriem ir kopīga izpratne. Bet diskusijas turpinās par tēmām, par kurām nav vienprātības, tostarp par nodokļu sistēmu kopumā.

"Tur ir ļoti interesanta diskusija. Visi vienojušies par pāris principiem. Viens – mēs neraustīsim nodokļu sistēmu, šobrīd krīzes apstākļos mēs neko nemainīsim. Un mēs plānojam līdzīgi kā iepriekšējā ciklā – vienreiz četros gados; ja mainām nodokļus, tad to darīt vienreiz, izdiskutējot ne tikai politiķu starpā, bet arī ar sociālajiem partneriem. Tātad pārsteigumi nav gaidāmi nodokļu ziņā," sacīja Kariņš.

Viņš gan atzina, ka kopumā partijām ir dažādi viedokļi par nodokļu sistēmas uzlabošanu.

Attiecībā uz valdības apstiprināšanu Saeimā Kariņš prognozēja, ka tas varētu notikt nedēļā pēc 12.decembra,

KONTEKSTS:

Aptuveni mēnesi pēc 14. Saeimas vēlēšanām iespējamās nākamās koalīcijas partneri JV, AS un NA parakstīja sadarbības memorandu. Panākta arī vienošanās, ka valdībā būs Klimata un enerģētikas ministrija, atsakoties no sākotnējā nodoma tai pievienot arī ar vidi saistītus jautājumus.

Tāpat JV piedāvāja atbildības jomu sadalījumu jaunajā valdībā, kur tai pienāktos sešas ministrijas un premjera postenis, bet AS un NA – katrai pa četrām ministrijām. JV un NA paudušas gatavību turpināt darbu, bet vēl tika gaidīta atbilde no AS par viņiem piedāvāto atbildības jomu sadalījumu. Vēlāk panākta konceptuāla vienošanās par atbildības jomu sadali, un politiskie spēki ķērās klāt valdības deklarācijas izveidei, kurai iesniegti iesniegti simtiem priekšlikumu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti