Panorāma

Skolēni gatavi, skolām jāgatavojas

Panorāma

Ministru kabinets varēs noteikt novadu robežas

Termiņuzturēšanās atļaujas kļūs dārgākas

Kariņš: Termiņuzturēšanās atļaujas pret ieguldījumu būtu likvidējamas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš ("Jaunā Vienotība") uzskata, ka termiņuzturēšanās atļauju (TUA) programma, kas paredz izsniegt TUA pret nekustamā īpašuma iegādi vai ieguldījumu veikšanu, būtu jālikvidē, jo tā ir zaudējusi savu aktualitāti, aģentūru LETA informēja premjera preses sekretārs Sandris Sabajevs.

Tomēr ne visi koalīcijas partneri atbalsta šāda lēmuma pieņemšanu, par premjera pausto norādīja Sabajevs.

Krišjānis Kariņš par TUA
00:00 / 00:35
Lejuplādēt

"Šis ir tas, par ko mēs varējām vienoties, es būtu gribējis šo programmu vispār slēgt, bet nebija vienprātības, ka vispār slēgt varētu, tad mēs viņu stipri ierobežosim," sacīja Kariņš.

Viņš norādīja, ka Iekšlietu un Ekonomikas ministrijām līdz 1.jūnijam jānāk ar konkrētiem likuma grozījumiem.

Pirmdien, 9.martā, Kariņš žurnālistiem skaidroja, ka nākotnē varētu dubultot nekustamā īpašuma iegādes vērtību TUA saņemšanai, to nosakot vismaz 500 000 eiro.

Pašlaik likumā noteikts, ka nekustamā īpašuma minimālajai vērtībai Rīgā vai tās apkaimē, kā arī ne vairāk kā divu nekustamo īpašumu vērtībai pārējā Latvijas teritorijā ir jābūt ne mazākai kā 250 000 eiro, lai pircējs varētu pretendēt uz TUA.

Premjers norādīja, ka tāpat varētu noteikt stingrākus nosacījumus TUA saņemšanai par ieguldījumiem uzņēmējdarbībā - attiecīgajam uzņēmumam būtu jānodarbina vismaz 50 darbinieki un apgrozījumam vajadzētu sasniegt vismaz 50 miljonus eiro.

Valdībā spriedīs, vai vēl vairāk ierobežot TUA izsniegšanas programmu. Tiks izskatīts Iekšlietu ministrijas informatīvais ziņojums par TUA izsniegšanu pret nekustamā īpašuma iegādi vai ieguldījumu veikšanu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti