Rīta Panorāma

Intervija ar Ināru Mūrnieci par 2019. gada budžetu

Rīta Panorāma

Intervija ar Zani Driņķi par uzņēmējdarbības vidi Latvijā

Intervija ar Ministru prezidentu Krišjāni Kariņu

Kariņš: OIK atcelšana 31. martā valstij izmaksātu miljardu eiro

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Obligātās iepirkuma komponentes (OIK) atcelšana 31. martā valstij tiesvedībās izmaksātu apmēram miljardu eiro, intervijā Latvijas Televīzijas raidījuma "Rīta Panorāma" sacīja premjers Krišjānis Kariņš.

Ministru prezidents norādīja, ka drīzumā ekonomikas ministrs Ralfs Nemiro nāks klajā ar ziņojumu par OIK atcelšanu, bet jau tagad zināms, ka valstij nāksies saskarties ar daudzām tiesvedībām. Tādēļ ekonomikas ministrs strādā pie risinājumiem, kas palīdzēs no OIK pareizi atbrīvotes, teica Kariņš.

Ja OIK tiktu atcelts 31. martā, tad papildus vēl pieaugtu gan apkures, gan elektrības rēķini, kas rezultātā patērētājiem nedotu nekādu izdevumu ietaupījumu, pauda Kariņš. Tādējādi, sagaidāms, ka 31. martā OIK, visticamāk, atcelts netiks.

KONTEKSTS:

Izpildot Saeimas janvārī uzdoto pienākumu, Ekonomikas ministrija gatavojās ar 31. martu pārtraukt elektroenerģijas OIK sistēmu.  

Ministrija arī pasūtīja pētījumu par to, cik likumīgi enerģijas ražotājiem atbalstu maksājam patlaban, kādas sekas draud līdz ar Saeimas likto OIK atcelšanu, kā arī – vai ir kādas iespējas atgūt jau izmaksāto atbalstu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti