Kariņš: Lētais darbaspēks vairs nav galvenais iemesls investoru ienākšanai Latvijā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Gudra reindustrializācija tuvākajos gados veicinās straujāku ienākumu celšanu mūsu valsts iedzīvotājiem. Un jau šobrīd lētākas darbaspēka izmaksas vairs nav galvenais iemesls, kādēļ ārvalstu investori būtu gatavi ieguldīt mūsu valstī, pārliecināts premjers Krišjānis Kariņš (“Jaunā Vienotība”).

Premjers Krišjānis Kariņš par darbaspēku
00:00 / 00:30
Lejuplādēt

„Lētais darbaspēks parasti tiek saprasts ar to, ka tiek pārcelta rūpniecība, teiksim, apģērbu ražošana vai kāda apstrādes rūpniecība, kur ar lētu, nekvalificētu darbaspēku var ražot lētāk nekā citur. Mums šāda veida ekonomikas faktiski jau vairs nav. Mums ir visāda veida industrija. Bet mūsu nākotne ir tieši caur izglītību, caur iemaņu apgūšanu, caur investīcijām un labāk apmaksātām darbavietām,” Latvijas Radio sacīja Kariņš.

Latvijas valdības vadītājs šajās dienās piedalās Eiropas Savienības (ES) līderu sanāksme Portugāles pilsētā Porto. Tur piektdien, 7. maijā, uzmanības centrā bija sociālie jautājumi un stabilākas nākotnes nodrošināšana Eiropas iedzīvotājiem.

ES līderi arī sprieduši par to, ka sociālā nodrošinājuma līmeņa līdzsvarošana Eiropā var kļūt par vienu no lielākajiem tuvāko gadu izaicinājumiem un arī strīdus objektiem. Tomēr centieni attīstīt ne tikai ekonomisko, bet arī sociālo dimensiju Eiropā kļūst arvien skaidrāki.

Premjers Krišjānis Kariņš par pārkvalifikāciju
00:00 / 00:24
Lejuplādēt

Kariņš uzskata, ka Latvijā viens no galvenajiem izaicinājumiem ir darbaspēka pārkvalifikācija un ieguldījumi zinātnē, lai cilvēki varētu nopelnīt vairāk par minimālo algu.

„Tie, kuriem izglītība ir, teiksim, kā datorprogrammētājiem, mēs minimālo algu varētu kaut vai trīskāršot. Viņus tas neskar, jo viņu alga ir krietni lielāka par jebko tādu.

Bet šis sociālais jautājums, manuprāt, ir jārisina, ne tikai ceļot minimālo algu, bet piedāvājot šiem cilvēkiem iegūt labākas, ienesīgākas iemaņas,” norādīja Kariņš.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti