Panorāma

"Saskaņa" apliecina atbalstu O. Burovam Rīgas mēra amatā

Panorāma

Lietuva plāno ievērojamus ceļu remontdarbus

K. Kariņš vēl lems par R. Nemiro

Kariņš lēmumu saistībā ar Nemiro rīcību «Latvenergo» padomes lietā sola nākamnedēļ

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Ekonomikas ministrs Ralfs Nemiro ("KPV LV") sniedzis paskaidrojumus premjerministram Krišjānim Kariņam ("Jaunā Vienotība") par savas rīcības motīviem "Latvenergo" padomes nomaiņā. Ministrs vēl joprojām ir pārliecināts, ka, atlaižot vecos padomes locekļus un viņu vietā ieceļot jaunus, toskait savu padomnieku un biroja vadītāju, rīkojies pareizi. Kariņš arī pēc sarunas ar Nemiro lēmumu par turpmāko rīcību šajā situācijā vēl nav pieņēmis, tomēr vēl joprojām uzskata – jaunieceltā "Latvenergo" pagaidu padome būtu jāatlaiž.

Pēc ekonomikas ministra Ralfa Nemiro lēmuma atlaist ''Latvenergo'' padomes locekļus un viņu vietā iecelt jaunus, toskait savu padomnieku Pāvelu Rebenoku un biroja vadītāju Inesi Kublicku, premjerministrs Kariņš deva ministram laiku līdz šodienai, lai situāciju skaidrotu. Dienas pirmajā pusē tas vēl nebija noticis un Kariņš savu tālāko rīcību atteicās komentēt. Pusdienlaikā Nemiro personīgi ieradās Ministru kabinetā, lai radušos situāciju ar premjeru pārrunātu klātienē.

Sarunā Nemiro skaidrojis Kariņam, kādēļ zaudējis uzticību līdzšinējai "Latvenergo" padomei, bet publiski to paust nevēlējās. "Bet nevis tamdēļ, ka tas nebūtu jāzina Latvijas iedzīvotājiem, bet tāpēc, ka "Latvenergo" konkurē starptautiskos tirgos un šī informācija labāk lai ir nepieejama citām kompānijām," teica Nemiro. Ministrs arī norādīja, ka nevar vienkārši atrast cilvēkus, kuri gatavi strādāt mēnesi vai divus. "Kur var atrast neitrālu cilvēku uz vienu, divu mēnešu padomes darbu, nu kur, no ielas paņemt?" tā Nemiro.

Kariņš, kurš jau iepriekš paudis, ka šāda padomes locekļu iecelšana kaut uz īsu laiku neatbilst starptautiskajiem standartiem, lēmumu, kā rīkoties, sola pieņemt pēc tam, kad būs iepazinies arī ar Nemiro rakstisko skaidrojumu.

"Izlasīšu, izvērtēšu un jaunnedēļ būs skaidrība no manis, šonedēļ joprojām esmu nogaidošā pozā," teica Kariņš.

Nemiro savukārt saka, ka pašlaik koncentrējas tieši uz konkursa procedūru un pagaidām neplāno atcelt "Latvenergo" pagaidu padomi. Jautāts par to, vai pieļauj, ka Kariņš viņu atlaidīs, Nemiro norādīja: "Es domāju, ka tas varētu būt viņa personisks lēmums, ja tāds lēmums būs, skatīsimies, kā rīkoties tālāk".

Bijušais premjerministrs Māris Kučinskis šodien raidījumā "Rīta Panorāma" pauda pārliecību, ka paskaidrojumi situāciju labot nevar. "Tas solis, ko spēra Nemiro, to ir ļoti grūti paskaidrot, tas ir augstākais absurds, es domāju, ka šobrīd premjeram būtu jāatlaiž ministrs," pauda Kučinskis.

Nemiro ir ne vien ekonomikas ministrs, bet arī partijas "KPV LV" valdes loceklis. Partija publiski paudusi, ka atbalsta savu ministru un uzticas viņa pieņemtajiem lēmumiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti