Rīta Panorāma

47 latgalietes tautastērpos – izstādē Lobs ar lobu sasatyka

Rīta Panorāma

Eksperti atklājuši bojājumus Zaporižjas AES

Intervija ar Ministru prezidentu Krišjāni Kariņu

Kariņš: «Latvijas gāzes» vadība un īpašnieki nav ieinteresēti, lai Latvijā būtu miers un cilvēkiem skaidrība

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Uzņēmuma “Latvijas gāze” vadība un īpašnieku struktūra nav ieinteresēta, lai Latvijā būtu miers un cilvēkiem skaidrība. Tā Latvijas Televīzijas raidījumā “Rīta panorāma” izteicās premjerministrs Krišjānis Kariņš (“Jaunā Vienotība”).

Saistībā ar “Latvijas gāzes” apgalvojumiem, ka gāzes gaidāmajai apkures sezonai varētu nepietikt, premjers vairākkārt uzsvēra, ka gāzes Latvijai nākamajā apkures sezonā pietiks, vienlaikus norādot uz to, ka jāpievērš uzmanība uzņēmuma īpašnieku struktūrai un jāvērtē, ko tā saka.

“Atcerēsimies, “Latvijas gāze” nosaukums ir maldinošs. Ja mēs gribētu pēc īpašnieku struktūras nosaukt, tā drīzāk būtu saucama par "Krievijas gāzi". Šī vadība diemžēl nav ieinteresēta, lai Latvijā būtu miers un cilvēkiem skaidrība. Uzmanīgi ar to, ko viņi saka. (..) Jo tas ir [Krievijas uzņēmums] “Gazprom”, kas to saka,” pauda Kariņš.

Premjers norādīja, ka AS "Conexus Baltic Grid" ir valsts uzņēmums un tas zina, cik daudz gāzes ir Latvijā: ““Conexus” zina, ka zem zemes šodien “Latvijas gāzes” vārdā ir vairāk gāzes nekā nepieciešams mūsu mājsaimniecībām.”

Kariņš skaidroja, ka “Latvijas gāze” ir publiskais tirgotājs un tam ir pienākums apgādāt mājsaimniecības. “Viņi vēl ir apņēmīgi to darīt, tas ir pozitīvi. Bet, ja viņi to nedarīs, tad to pārņems “Conexus” un “Latvenergo”,” piebilda premjers.

KONTEKSTS:

Kaut arī “Latvijas gāze” joprojām uzstāj, ka tās rīcībā nav pietiekama gāzes apjoma, arī no 1. septembra tā turpinās apgādāt Latvijas iedzīvotājus un uzņēmumus ar gāzi, taču darīt to nāksies kombinētā veidā – gan no Inčukalna krātuves, gan arī tieši no cauruļvadiem. Tā kā gāzes cenas kopš vasaras sākuma ir krietni pieaugušas, jau drīzumā uzņēmums vērsīsies Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijā ar jaunu tarifu plānu, “Kas notiek Latvijā?” apstiprināja tā vadītājs Aigars Kalvītis. Neoficiāli minēts, ka, salīdzinot ar vēl nesen, 1. jūlijā, apstiprinātajiem tarifiem, jaunie varētu būt divas reizes lielāki.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti