Kariņš: Latvija un Lietuva apņēmības pilnas pabeigt elektrotīklu sinhronizāciju laikā vai pat ātrāk

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Latvija un Lietuva ir apņēmības pilnas pabeigt Baltijas elektrības tīklu sinhronizāciju paredzētajā laikā vai pat ātrāk. To preses konferencē sacīja Latvijas premjerministrs Krišjānis Kariņš ("Jaunā Vienotība").

Latvijā oficiālā vizītē piektdien, 18. jūnijā, uzturas Lietuvas premjerministre Ingrīda Šimonīte, kura tikās ar Latvijas Ministru prezidentu. Premjeri pārrunājuši dažādus jautājums, tajā skaitā kopīgos drošības draudus un izaicinājumus Baltijas reģionā, pieskaroties arī attiecībām ar Baltkrieviju. Tāpat pārrunāti kopīgie projekti, tajā skaitā dzelzceļa projekta "Rail Baltica" ieviešana.

Latvijas Ministru prezidents Krišjānis Kariņš
00:00 / 00:28
Lejuplādēt

"Mēs runājām par mūsu elektrotīklu sinhronizāciju, kur mēs abas valstis virzāmies cik vien straujiem soļiem tas ir fiziski iespējams, apvienot mūsu elektrotīklu ar ārējo kontinentālo Eiropu caur Poliju, un šie darbi arī turpinās. Abas valstis ir pilnas apņēmības pabeigt šo laikus vai pat ātrāk nekā plānotā laikā, cik vien tas ir iespējams," teica Latvijas Ministru prezidents.

KONTEKSTS:

Baltijas valstu enerģētikas tirgus savienošanai ar pārējām Eiropas valstīm piešķirti 720 miljoni eiro, no kuriem Latvijā plānots ieguldīt 100 miljonus eiro. Akciju sabiedrība "Augstsprieguma tīkls" norādīja, ka atslēgšanās no Austrumu kaimiņiem ir paredzēta tā, ka gala lietotājs to neizjustu nedz tehniski, nedz tarifu pieaugumā.

Baltijas valstu elektrības tirgus sinhronizācija ar pārējo Eiropu reizēm tiek salīdzināta ar ātrgaitas dzelzceļa projektu "Rail Baltica". Abi ir domāti, lai pārtrauktu Baltijas valstu izolētību, vienā gadījumā savienojot to ar Eiropas dzelzceļa tīklu, bet otrā – ar elektrības tīklu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti