Kariņš izveido ES fondu tematisko komiteju

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš ("Jaunā Vienotība") šonedēļ parakstījis rīkojumu par Eiropas Savienības (ES) fondu tematiskās komitejas izveidošanu, paziņojumā medijiem informēja Valsts kanceleja.

ES fondu tematiskās komitejas galvenie uzdevumi – vienoties par prioritārajām investīcijām un projektiem un uzraudzīt to īstenošanu, izvērtēt un nodrošināt izmaiņas normatīvos aktos, lai novērstu birokrātiskos šķēršļus. Šai komitejai ir arī jāizskata citi aktuālie jautājumi, kas saistīti ar ES investīcijām.

Par ES fondu tematiskās komitejas darbības rezultātiem reizi pusgadā tiks informēts Ministru kabinets.

Par Ministru kabineta tematisko komiteju veidošanu valdība vienojās šā gada janvāra vidū.

Saskaņā ar rīkojumu par Eiropas Savienības fondu tematiskās komitejas vadītāju ir iecelts finanšu ministrs Arvils Ašeradens ("Jaunā Vienotība" (JV)), bet par komitejas locekļiem – izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša (JV), klimata un enerģētikas ministrs Raimonds Čudars (JV), ekonomikas ministre Ilze Indriksone (Nacionālā apvienība (NA)), veselības ministre Līga Meņģelsone ("Apvienotā saraksta" (AS) deleģētā), labklājības ministre Evika Siliņa (JV), vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Māris Sprindžuks (AS), zemkopības ministrs Didzis Šmits (AS) un satiksmes ministrs Jānis Vitenbergs (NA).

Pirmā Ministru kabineta tematiskā komiteja, ko ar rīkojumu izveidoja Ministru prezidents, bija Civilās aizsardzības un katastrofu pārvaldīšanas sistēmas tematiskā komiteja iekšlietu ministra Māra Kučinska (AS) vadībā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti