Kariņš cer uz Somijas prezidentūras atbalstu Latvijas zemnieku tiešmaksājumu lietā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Krievijas draudi, ekonomiskā sadarbība un nu arī “Rail Baltica” ir tēmas, kuras ceturtdien tikšanās laikā pārrunāja Latvijas un Somijas premjerministri. Krišjānis Kariņš (“Jaunā Vienotība”) Somijas kolēģim īpaši uzsvēra zemo atbalstu Latvijas zemniekiem un pauda cerību, ka Somijas prezidentūras laikā ilgstošā diskriminācija tiks mazināta.  

250 000 somu tūristu pērn un 400 uzņēmumu, kas darbojas Latvijā. Somi zina, kur atrodas Rīga, un viņu premjeram šī vairāk bija iepazīšanās vizīte ar jauno kolēģi. Somijas premjers Juha Sipila uzsvēra, ka nu sadarbība gaidāma arī dzelzceļa jomā:

“Es ceru, ka viens no mūsu lielākajiem kopīgajiem sadarbības projektiem būs “Rail Baltica”, kam mēs nolēmām pievienoties pirms divām nedēļām. Somija drīz kļūs par Eiropas Savienības prezidējošo valsti, un mūsu prioritātes būs vienots tirgus, drošība un kiberkara draudi.''

Savukārt Kariņš cer, ka ar somu atbalstu izdosies izkarot labāku atbalstu mūsu zemniekiem, novēršot ilgstošu diskrimināciju.

Somija būs nākamā Eiropas Savienības prezidējošā valsts. Tāpēc somu kolēģim Kariņš uzsvēra, ka bez jaunām prioritātēm kohēzijas fondi un atbalsts lauksaimniekiem joprojām ir mūsu valsts dienaskārtībā.  

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti