Labrīt

Zaudētais siltums: Lietuvā daudzdzīvokļu māju renovācijā ieguldīts jau miljards eiro

Labrīt

Aizvadīts sarežģīts mācību gads: vai skolas atguvušās pēc pandēmijas ierobežojumiem

Kariņš prasa atkāpties kādam no Nacionālās apvienības ministriem

Kariņš: Atbalsts iedzīvotājiem jaunajā apkures sezonā, visticamāk, vairs nebūs tik plašs

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Valsts atbalsts iedzīvotājiem nākamajā apkures sezonā vairs nebūs tik plašs, kāds tas bija aizvadītajā apkures sezonā. To intervijā Latvijas Radio prognozēja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš ("Jaunā Vienotība").

Viņš sacīja, ka nevajadzētu satraukties par to, ka dabasgāzes Latvijā varētu pietrūkt – paredzēts, ka energoresursu piegādās pa jūras ceļu uz termināli Klaipēdā, Lietuvā, un vēl topošo termināli Paldiskos, Igaunijā, no kurienes resurss pa gāzes vadu tiks nogādāts Inčukalna pazemes dabasgāzes krātuvē.

"Kas mums ir tiešā rūpē un uzmanības centrā – kas notiek un notiks vispār ar cenām. Mums ir pagrūti prognozēt, kādas cenas būs rudenī," atzina premjers.

Viņš teica, ka mājsaimniecībām aizvadītajā ziemā bija paredzēts atbalsts, tostarp apkures un arī elektrības rēķinu samaksai.

"Skatīsimies, kas būtu darāms nākamajā apkures sezonā, bet mana prognoze ir, ka mums atbalsts, iespējams, nebūs tik vispārīgs un plašs, kā šajā reizē [aizvadītajā apkures sezonā]. Tas ir ļoti, ļoti dārgi. Tas prasa ļoti daudz naudas no valsts budžeta.

Šai cenu krīzei turpinoties, mums būs jābūt izvēlīgākiem un jāskatās labāk palīdzēt tiem, kuriem palīdzība tiešām ir nepieciešama.

Bet mēs skatām, vērtējam. Un, kad nāks apkures sezona vai līdz apkures sezonai, būs risinājums, ja tas būs nepieciešams, palīdzēt konkrētām mājsaimniecībām," solīja Ministru prezidents. 

KONTEKSTS:

Līdz ar maiju beidzies valsts atbalsts elektrības un apkures rēķinu mazināšanai: vairs nav spēkā 100% valsts atbalsts elektroenerģijas obligātās iepirkumu komponentes (OIK) un elektroenerģijas sistēmas pakalpojumu izmaksas segšanai. Tāpat par maiju ikmēneša pabalstu vairs nesaņems ģimenes ar bērniem, seniori un cilvēki ar invaliditāti.

Labklājības ministrijas (LM) paspārnē gan sagatavoti vairāki atbalsta pasākumi iedzīvotājiem, lai palīdzētu mazināt elektroenerģijas cenu pieaugumu arī nākamajā apkures sezonā. Labklājības ministrs Gatis Eglītis ("Konservatīvie") atklāja, ka, visticamāk, nākamajā apkures sezonā iedzīvotāji nevar sagaidīt kādus ikmēneša pabalstus.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti