Rīta Panorāma

Intervija ar LTRK prezidentu Aigaru Rostovski

Rīta Panorāma

Twitter" atcels politiskās reklāmas aizliegumu

Kanādā ārvalstniekiem liedz iegādāties nekustamo īpašumus

Kanādā ārvalstniekiem uz diviem gadiem liedz iegādāties nekustamo īpašumu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Kanādā divus gadus lielākai daļai ārvalstnieku liegta iespēja iegādāties nekustamos īpašumus. Lēmuma mērķis ir "atdzesēt" mājokļu tirgu un ierobežot spekulācijas. 

Kanādas federālā valdība aizliegumu pamatoja ar nepieciešamību uzlabot mājokļu pieejamību vietējiem iedzīvotājiem. Izņēmumi attiecināti tikai uz ārvalstu studentiem, kuri valstī uzturējušies vismaz piecus gadus, bēgļiem un darba atļauju turētājiem. 

Desmit gadu laikā mājokļu cenas pieaugušas par 48%, un, piemēram, privātmājas vidējā cena valstī sasniegusi 568 tūkstošus dolāru. Tas ir 11 reizes vairāk nekā vidējie iedzīvotāju gada ienākumi pēc nodokļu nomaksas. 

Tikmēr ekonomisti norādījuši, ka problēmas pirmkārt rada rekordzemās procentu likmes aizdevumiem desmit gadu garumā un nepietiekams piedāvājums. Tam piekrīt arī nekustamo īpašumu projektu attīstītāji. Piemēram, Britu Kolumbijā mēnesī ārvalstnieki iesaistīti tikai apmēram 100 darījumos, un tas ir 3 procenta desmitdaļas no to kopējā skaita. Tas esot pirmkārt politisks, nevis ekonomisks lēmums. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti