Rīta Panorāma

Bērni par Latviju

Rīta Panorāma

Bērni par Latviju

Intervija ar Aleksi Jarocki un grupu "Olas"

Kampaņā par godprātīgu nodokļu maksāšanu jauniešus uzrunās reperu apvienība «Olas»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Piektdien Finanšu ministrija atklāj kampaņu "Nomaksāt, nevis nemaksāt!" par godprātīgas nodokļu nomaksas nozīmi, kampaņa šoreiz īpaši centīsies uzrunāt jauniešus, un tajā iesaistījās arī reperu apvienība “Olas”. 

Kampaņu atklās Rīgā ugunsdzēsēju depo, jo tā ir viena no vietām, kura var pastāvēt un palīdzēt sabiedrībai, tieši pateicoties nodokļu maksātāju godprātībai.

Finanšu ministrijas Komunikācijas departamenta direktors Aleksis Jarockis LTV “Rīta panorāmai” norādīja, ka maksāt nodokļus ir patriotu pienākums, un šajā laikā pirms valsts svētkiem tiek atklāta kampaņa par godīgu nodokļu maksāšanu.

Kampaņa uzrunās jauniešus, jo šodien viņi varbūt vēl tikai mācās, bet drīz būs darba devēji un darba ņēmēji.

Reperu apvienības "Olas" pārstāvis savukārt pastāstīja, ka piekrituši iesaistīties projektā, jo viņiem bieži norādīja, ka viņu daiļrade ir izklaidējoša, un vajadzētu kādu vēstījumu auditorijai, kas pārsvarā ir jaunieši, un reperi ir pārliecināti, ka "mums  vajag gludus ceļus, ārstu pakalpojumus, un mūsu glābēji, policisti, ārsti pelnījuši ko vairāk".

Finanšu ministrijas kampaņas mērķis ir veicināt iedzīvotāju izpratni par nodokļu nomaksas nozīmi valsts ilgtermiņa attīstībā, parādot, kāds ir visas sabiedrības un katra iedzīvotāja ieguvums.

Visbiežākais iemesls tam, kāpēc iedzīvotāji ir skeptiski un nevēlas maksāt nodokļus, ir informācijas trūkums, kā arī tas, ka iedzīvotāji nezina, kāds ir viņu personīgais ieguvums no nodokļu nomaksāšanas un kādas ir nodokļu nemaksāšanas sekas.

Kampaņā ar vienkāršiem un saprotamiem komunikācijas pasākumiem tiks skaidrots, kur paliek nodokļos samaksātā nauda, kādiem mērķiem tā tiek novirzīta un kādus labumus no tā gūst sabiedrība. Ir ļoti svarīgi atgādināt sabiedrībai, kādas sekas raisa ēnu ekonomika un izvairīšanās no nodokļu nomaksas gan personai individuālā līmenī, gan sabiedrībai un tās vajadzību nodrošināšanai kopumā. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti