Panorāma

Imantas pedofila noķeršana bija goda lieta

Panorāma

Eksluzīva pirmizrāde LTV ēterā

Kam palielināsies algas nākamgad?

Kam palielināsies algas?

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Jaunais gads Valsts policijas darbiniekiem sola lielākas algas, un ne tikai šīs profesijas pārstāvjiem. Minimālā alga pacelta par 10 eiro – no 360 līdz 370 eiro. Taču lielāki ieguvēji būs daļa valsts pārraudzītajās nozarēs strādājošo.

Atlīdzību fonds iekšlietu nozarē strādājošajiem nākamgad būs 204,9 miljoni eiro un tas ir par 26,2 miljoniem vairāk nekā pērn.

26 miljoni tiks sadalīti starp Valsts policiju, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestu un Valsts robežsardzi. Policija savu darbinieku atalgošanā nākamgad varēs ieguldīt par teju 15 miljoniem vairāk, glābējiem finansējums atalgojumam pieaugs par sešiem, robežsardzei – par pieciem miljoniem eiro. Visās šajās nozarēs kopā lielāks atalgojums nākamgad tiks 11 600 darbiniekiem. Pieaugums būs robežās no 70 līdz 150 eiro.

Piemēram, Valsts policijas iecirkņa priekšnieka atalgojums uz papīra šobrīd ir 1455 eiro mēnesī, bet jau janvārī tas pieaugs par 126 eiro līdz 1581 eiro. Tikmēr jaunākais inspektors no reģiona sākot ar nākamo gadu saņems par 144 eiro vairāk un tad viņa alga būs 864 eiro mēnesī.

Lielākas algas nākamgad gaida arī daļu mediķu. Šim nolūkam budžetā paredzēti 10 miljoni eiro. Valsts un pašvaldības medicīnas iestāžu ārstiem algas pieaugs par gandrīz 5%, medmāsām par deviņiem un atbalsta personālam par 5,3%. Taču pielikums neattieksies uz privātpraksēs strādājošajiem mediķiem, pat ja viņi sniedz valsts apmaksātus pakalpojumus. Līdz ar to pie lielākas algas netiks gandrīz neviens ģimenes ārsts.

Likumā noteiktais ikgadējais algas pieaugums ticis arī virknei valsts amatpersonu – premjerei, ministriem, parlamentārajiem sekretāriem, Saeimas frakciju un komisiju vadītājiem. Tas prasījis aptuveni 700 tūkstošus eiro. Piemēram, no nākamā gada Ministru prezidenta atalgojums pieaugs par 670 eiro un sasniegs 3771 eiro, savukārt ministri pelnīs par 780 eiro mēnesī vairāk. Viņu algas būs 3850 eiro mēnesī.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti